Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Η διαδρομή της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων.

Ρωσία, Κύπρος, Νέα Υόρκη, Ελβετία μέσα από τρεις εταιρείες

Μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα της διαδρομής της μίζας των 25 εκατ. δολαρίων για την παραγγελία των TOR M1, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Άκη Τσοχατζόπουλου, 

έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής.
Μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική ζώνη του Σκάι, ο κ. Τραγάκης ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής:

-    Οι αρχηγοί των όπλων ήταν αντίθετοι με την προμήθεια των TOR M1. Ο τότε υπουργός ΥΕΘΑ διέγραψε τις αναφορές τους και έστειλε το θέμα στο ΚΥΣΕΑ με την ένδειξη εντολή υπουργού, όπου και ενεκρίθη.
-    Η διαδρομή των χρημάτων ήταν πολύ περίεργη. Η διακίνηση έγινε μέσα από τρεις εταιρείες, η μία εκ των οποίων είχε έδρα τις Παρθένες Νήσους και ανήκαν στο ίδιο πρόσωπο. σε συγκεκριμένους λογαριασμούς, με συγκεκριμένα ποσά και συγκεκριμένες ημερομηνίες.

-    Ποσό 25.081.717 δολαρίων κινήθηκε από τη Ρωσία. Είναι το 10% των αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Από τη Ρωσία στην Κύπρο, από εκεί στη Νέα Υόρκη και εν συνεχεία στην Ελβετία!

-    Για πρώτη φορά άνοιξαν λογαριασμοί στις ΗΠΑ. “Μας ήρθαν ένα δωμάτιο κούτες, αλλά γνωρίζαμε τη συγκεκριμένη ημερομηνία διακίνησης των χρημάτων και πήγαμε απευθείας σε αυτήν”, τόνισε ο κ. Τραγάκης. Και για πρώτη φορά άνοιξε και λογαριασμός στην Ελβετία, χωρίς τη συναίνεση του δικαιούχου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για τιτάνιο αγώνα, καθώς το πρώτο αίτημα εστάλη  το 2005, ενώ απάντηση από την Ελβετία πήραμε στο τέλος του 2007…
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υγείας κ. Μάρκος Μπόλαρης, έκανε λόγο για καινούργια εποχή στα δημόσια πράγματα της χώρας, ενώ επεσήμανε ότι είναι τέτοια τα στοιχεία που έχουν έρθει στο φως που η υπόθεση δεν είναι δυνατό να συγκαλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου