Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βοήθεια, ο Βενιζέλος έχει … κοινωνικό πρόγραμμα!

Αν είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ευγνωμονούμε τον Ευ. Βενιζέλο μετά την ανακοίνωση της… κοινωνικής πολιτικής που θα ακολουθήσει αν γίνει κυβέρνηση, είναι η ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με τις εξαγγελίες που ακούμε από τους πράσινους Μαυρογυαλούρους σίγουρα θα χρειαστούμε όλοι οι .....

Έλληνες βοήθεια στο σπίτι και καλά κάνει ο Βενιζέλος και εξαγγέλλει τόσο καλά μέτρα.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα … νέο κόμμα. Τώρα μόλις ιδρύθηκε, τώρα μπαίνει στη μάχη του σταυρού, δεν έχει παρελθόν, δε φταίει για την κατάντια της χώρας. Μόλις προσγειώθηκαν οι άνθρωποι από τον πλανήτη Άρη και κάνουν τις πάπιες. Δεν ξέρουν τίποτε, δε γνωρίζουν πώς δημιουργήθηκε η χρεοκοπία της χώρας, δεν έχουν καμιά ευθύνη για τις στρατιές ανέργων ούτε για τη διάλυση του μοναδικού σωστού κοινωνικού μέτρου, της Βοήθειας στο Σπίτι για τους ηλικιωμένους. Δεν έχουν περάσει παρά λίγοι μήνες που οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα είχαν βγει στους δρόμους γιατί η κυβέρνηση Παπανδρέου τους διέλυε. Ο Βενιζέλος φυσικά δεν ήταν εδώ, δεν ήξερε, δε ρώτησε και σήμερα έρχεται να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.


Τελικά, δεν έχουν τσίπα οι άνθρωποι. Αφού διέλυσαν ότι καλό υπήρχε, αφού κατέστρεψαν το κοινωνικό κράτος, απέλυσαν εκατοντάδες χιλιάδες, έβαλαν λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, έκοψαν μισθούς και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε το δάνειο να πληρώσουν ο Βενιζέλος τολμά να βγαίνει στα κανάλια και να ανακοινώνει πρόγραμμα για την κοινωνική προστασία των πολιτών.


Και τι δεν υποσχέθηκε ο σύγχρονος Μαυρογυαλούρος. Πέρα από την Βοήθεια στο Σπίτι για εκατοντάδες χιλιάδες, είπε ότι θα φροντίσει τα δάνεια των μισθωτών με μια πηγή εισοδήματος δε θα υπερβαίνει το 30% και το 40% αν υπάρχει κι άλλη πηγή εισοδήματος. Δυο ερωτήσεις σ’ αυτό. Απ’ ότι γνωρίζουμε οι τράπεζες δεν έδιναν πάνω από το 40% των εισοδημάτων, άρα τι υπόσχεται ο Βενιζέλος;


Επίσης, με βάση ποια εισοδήματα το μετρά το ποσοστό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Με αυτά που άφησε ο Βενιζέλος μετά τις περικοπές, τους φόρους και τα χαράτσια;


Είπε, επίσης, ότι από το 2013 κι όχι από το 2014 θα εφαρμοστούν τα μέτρα για τη μείωση της ανεργίας. Υποσχέθηκε ότι θα αυξήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ κατά 250 εκατ. ενώ διεκδικεί κι άλλα 150 από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Θα ρέει το χρήμα δηλαδή για τις στρατιές των ανέργων. Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι θα τρέχουν να φάνε με χρυσά κουτάλια που θα γράφει πάνω… Μπένι-ζελος.


«Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς προστασίας». Αυτό είπε ο κ. Βενιζέλος ο οποίος μάλλον δεν ξέρει τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία.


Αυτή και μόνο η τοποθέτησή του δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι αμετανόητο. Και τάζει λαγούς με πετραχήλια και δε γνωρίζει την πραγματική κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας. Αγνοούν παντελώς το δράμα του κόσμου και νομίζουν ότι με μαυρογυαλούρειες τακτικές θα τσιμπήσει ο κόσμος. Πλανώνται και θα το καταλάβουν σε 20 ημέρες.




Απάντηση της Νέας Δημοκρατίας




Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε, σήμερα, ο κ. Βενιζέλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:




«Δεύτερος Παπανδρέου, χειρότερος του πρώτου.


Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την προκήρυξη των εκλογών και ο κ. Βενιζέλος πέφτει σε συνεχείς αντιφάσεις. Τη μια θεωρεί υπερβολικές τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας και την άλλη μοιράζει υποσχέσεις για όλους και για όλα.


Ισχυρίστηκε, σήμερα, ότι οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για μείωση φόρων έχουν κόστος 9 δις ευρώ και, άρα, δεν μπορούν να εφαρμοστούν.


Όμως! Τα 9 δις είναι δικό τους κατασκεύασμα και μάλιστα αντιγραφή του κ. Βενιζέλου από τον κ. Παπακωνσταντίνου.


Είναι, ταυτόχρονα, άλλη μια απόδειξη ότι ο κ. Βενιζέλος ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τη μείωση των φόρων.


Ξέχασε, όμως, ότι, ενώ ο ίδιος και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ αύξησαν τους φόρους, τα έσοδα του Δημοσίου λιγόστεψαν.


Εμφανίστηκε, άλλη μια φορά, υπέρμαχος των φόρων.


Επέκρινε, ταυτόχρονα, τη Νέα Δημοκρατία για τη δέσμευσή της να αποκαταστήσει, πρωτ’ απ’ όλα, τις απώλειες των χαμηλοσυνταξιούχων και των πολύτεκνων.


Ομολόγησε ότι “δεν είναι μόνον αυτές οι αδικίες που έχουν γίνει” στα δύο προηγούμενα χρόνια, έφερε σαν παράδειγμα τους έκτακτους φόρους που ο ίδιος επέβαλε και μοίρασε υποσχέσεις παντού.


Περιμένουμε να επαναλάβει και το … “λεφτά υπάρχουν”!».

http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου