Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Το Σαββατοκύριακο της τυφλής βίας


Σε δυο διαφορετικά περιστατικά κάποιοι στο όνομα της τυφλής βίας η οποία είναι καταδικαστέα απ' όπου κι αν προέρχεται έκαναν πολλούς να αναρωτηθούν το πως και το γιατί.

Το ένα περιστατικό έγινε το Σάββατο στο Σύνταγμα και πρωταγωνιστές ήταν κάποιοι οι οποίοι απ' ότι φαίνεται έχουν απωλέσει και τα τελευταία χαρακτηριστικά που διαχωρίζουν τους ανθρώπους από τα ζώα. Αν και στον θαυμαστό κόσμο των ζώων υπάρχουν όροι και κανόνες.


Σκηνικό το Σύνταγμα, το σημείο όπου ο 77χρονος Δημητρης Χρηστούλας άφησε την τελευταία του πνοή στρέφοντας ένα όπλο στον ίδιο του τον εαυτό. Από το σημείο έτυχε να περνούν 2 ειδικοί φρουροί, οι οποίοι σχολούσαν από την δουλειά τους. Και για κάποιους έγιναν κόκκινο πανί. Σα να έφταιγαν εκείνοι για τα δεινά αυτού του λαού.
Όρμησαν καταπάνω τους, τους χτύπησαν βάναυσα, ο ένας κατάφερε να ξεφύγει και ο άλλος γλύτωσε από τα χέρια τους καταματωμένος και λεηλατημένος....

Το μπουφάν του και το γιλέκο του ως λάφυρα κρεμάστηκαν σε δέντρο στο Σύνταγμα και στην συνέχεια σα να μην έφτανε αυτό, τους έβαλαν φωτιά... Ούτε στους πιο αιματηρούς πολέμους....






Το άλλο περιστατικό, σε ένα γήπεδο, στο Κλεάνθης Βικελίδης με πρωταγωνιστές κάποιους από εκείνους που συνηθίζουν να σκορπούν τον τρόμο και την βία στα γήπεδα, ή όπου αλλού βρίσκονται.
Ο αγώνας, ο οποίος διακόπηκε, ήταν μεταξύ του Άρη και του Αστέρα Τρίπολης και θύμα μια βοηθός διαιτητή, η οποία δέχθηκε ένα μπουκάλι γεμάτο νερό και διπλώθηκε από τον πόνο. 
Η βια στα γήπεδα δεν είναι κάτι καινούριο, ούτε και το γεγονός ότι υπάρχει βία και στους δρόμους ακόμα και για "ιδεολογικές" διαφορές.
Και ίσως η εικόνα του καταματωμένου ειδικού φρουρού, αλλά και της τραυματισμένης βοηθού να κάνουν κάποιους να ξανασκεφτούν ποιός είναι ο αληθινός εχθρός. Μπορεί να είναι και ο ίδιος τους ο εαυτός....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου