Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Ο Παπανδρέου «κάρφωσε» τον Σημίτη για το ευρώ στην Αριάνα Χάφινγκτον

Αιχμές προς τπν πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, για την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη το 2001 άφησε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε τα γραφεία της Huffington Post της «φίλης» του Αριάνα Χάφινγκτον παραχωρώντας συνέντευξη.

«Οι χώρες που μπαίνουν στην νομισματική ένωση θα πρέπει να είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένες σε σχέση με την Ελλάδα...

το 2001» είπε με νόημα ο κ. Παπανδρέου.

«
Η ΕΕ είναι πολύ συντηρητική τώρα. Η συντριπτική πλειοψηφία των κυβερνήσεων στην ΕΕ είναι συντηρητικές. Αν βάλεις τα του οίκου σου σε τάξη και εξαλείψεις τα χρέη και τα ελλείμματα τότε όλα θα πάνε καλά, οι αγορές θα είναι ευτυχισμένες και ούτω καθεξής. Αλλά αυτό είναι στην ουσία πολύ μηχανιστικό. Δημιουργεί έναν είδος φαύλου, άγριου κύκλου περαιτέρω ύφεσης γιατί καθώς κάνεις περικοπές, έχεις λιγότερα έσοδα και κόβεις περισσότερα με αποτέλεσμα η ανάπτυξη να είναι αργή», τόνισε. ο τέως πρωθυπουργός.

Μάλιστα,
η Huffington Post, ανάρτησε στο Twitter φωτογραφία από την συνάντηση με την Αριάννα Χάφινγκτον.

Υπενθυμίζεται ότι τον Γιώργο Παπανδρέου και την Αριάννα Χάφινγκτον συνδεόυν χρόνια στενής φιλίας και σε κάθε επίσκεψη της εκδότριας στην Ελλάδα, οι δύο φίλοι βρίσκουν πάντα χρόνο για να
δειπνήσουν μαζί σε εστιατόριο της Κηφισιάς.
Ο τέως πρωθυπουργός σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι επιθυμεί η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, και η ΕΕ οδηγείται από ένα δόγμα σφικτό το οποίο χαρακτηρίζει ως πολύ μηχανιστικό.

 Από newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου