Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πάμε για την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη!

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι Έλληνες οδηγοί βλέποντας τις τιμές των καυσίμων να εκτοξεύονται στα ύψη και την κατάσταση να περιπλέκεται ακόμη περισσότερο λόγω της διακοπής των πωλήσεων πετρελαίου από το...
Ιράν προς τη χώρα μας. Κανένας, πλέον, δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο οι οδηγοί να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα με τιμές βενζίνης γύρω στα 2 ευρώ. Λίτρο και να επιστρέψουν με τιμές σημαντικά υψηλότερες...
Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε με το Ιράν δημιουργεί ιδιαίτερες ανησυχίες για τα επίπεδα τιμών των καυσίμων στη χώρα μας, καθώς η κατάσταση είναι τόσο ρευστή που καθιστά σχεδόν αδύνατη οποιαδήποτε πρόβλεψη.
Κι αυτό, γιατί το Ιράν προχώρησε στην απαγόρευση της πώλησης πετρελαίου προς την Ελλάδα, μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εγχώριοι όμιλοι διύλισης στις τραπεζικές τους συναλλαγές, αφού μετά τις κυρώσεις της Ε.Ε. και των ΗΠΑ στην Τεχεράνη, οι ευρωπαϊκές τράπεζες δείχνουν απρόθυμες να συναλλαχθούν με το ιρανικό καθεστώς.
Παράγοντες της ελληνικής ενεργειακής αγοράς, ωστόσο, εμφανίζονται καθησυχαστικοί, τονίζοντας ότι έχουν ήδη βρεθεί εναλλακτικές αγορές και ότι τα αποθέματα επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς σε περίπτωση κρίσης. Τα αποθέματα πετρελαίου που διαθέτουν οι εγχώριοι όμιλοι διύλισης επαρκούν τουλάχιστον για τρεις μήνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου