Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Σκηνικό εξαπάτησης του λαού για υφαρπαγή της ψήφου του!..

Γράφει ο Αιας


Ο κομματικός θίασος του Μπενύτο, ή αν προτιμάτε του νεοδεξιού ΠΑΣΟΚ, έχει ξεπεράσει κάθε όριο ιλαρότητας. Αφού ισοπέδωσε τα πάντα και μετέτρεψε τους πολίτες σε ζωντανά λείψανα, επιχειρεί να ξαναστήσει το θεατρικό σκηνικό της εξαπάτησης του ελληνικού λαού για να υφαρπάσει την ψήφο του.
Τρεις βδομάδες πριν τις....
κάλπες και μετά από δυόμιση χρόνια ραγιαδισμού, υποτέλειας και κοινωνικής εξαθλίωσης, ο παραμυθάς Μπενύτο, μπροστά στο φάσμα της εκλογικής κατάρρευσής του δεν ντράπηκε να εμπορευτεί το δράμα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που ο ίδιος δημιούργησε! Με περίσσεια θράσους οικειοποιήθηκε την πρόταση νόμου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για πλαφόν στο ύψος της δανειακής οφειλής των πολιτών-δανειοληπτών στο 30% του μισθού και επέκταση της ρύθμισης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες!
Είχε προηγηθεί …υψηλού επιπέδου συνεργασία με τον υπουργό Ανεργίας, γνωστό πολιτικό κουμάσι, σύμβολο του εργατοπατερισμού και «πανελίστα του Αυτιά», Γ. Κουτρουμάνη.
Αμεση ήταν η αντίδραση της προέδρου της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκας Κατσέλη: «Μόνο ως κακόγουστο αστείο ακούγονται στα αυτιά των πολιτών οι εξαγγελίες του κ. Βενιζέλου για την κοινωνική πολιτική. Θυμήθηκε σήμερα την πρόταση της «Κοινωνικής Συμφωνίας». Ο ίδιος, όμως, έχει με την υπογραφή του καταδικάσει την πλειοψηφία των πολιτών σε οικονομική εξαθλίωση και ανεργία. Όχι μόνο αποδέχθηκε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, όχι μόνο απέτρεψε την ελάφρυνση των δανειοληπτών και τη διοχέτευση ρευστότητας στην αγορά, αλλά δεν διαπραγματεύθηκε όταν έπρεπε με τους εταίρους μας. Σήμερα συνεχίζει τα επικοινωνιακά τρικ.
Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση στις εκλογές».
Εάν είχαν τέτοια πρόθεση, εάν όντως ένοιωθαν τα βογκητά της κοινωνίας, θα έπρατταν το αυτονόητο, τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Μαρία Κυριακοπούλου. «Θα είχαν ψηφίσει την πρόταση νόμου της Κατσέλη και των λοιπών βουλευτών της «Κοινωνικής Συμφωνίας» για το «κούρεμα» των χρεών των εξαθλιωμένων συμπατριωτών μας».
Ιδού, τι προβλέπει η πρόταση νόμου, που τα καθεστωτικά Μέσα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενα, φρόντισαν να μη λάβει δημοσιότητα:
α) «Κουρεύονται» όλα τα καταναλωτικά, επαγγελματικά και στεγαστικά δάνεια των φυσικών προσώπων και προσωπικών εταιρειών 30%, αν το σταθερό ετήσιο εισόδημά τους μειώθηκε κατά 20% από τότε που υπεγράφη η δανειακή σύμβαση.
β) Οι άνεργοι, επιπλέον, μπορούν να ζητήσουν την αναστολή εξυπηρέτησης του δανείου τους για 2 χρόνια.
γ) Απαγορεύεται ο πλειστηριασμός ακινήτων των παραπάνω οφειλετών μέχρι 31.12.2018, ενώ παρατείνεται η αναστολή πλειστηριασμών μέχρι 31.12.2015 για απαιτήσεις μέχρι ποσού 300.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου