Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Εφιάλτης στο δρόμο με τα λουκέτα


«Στο κόκκινο» μία στις δύο επιχειρήσεις

Εικόνα μαρασμού, εγκατάλειψης και χρεοκοπίας παρουσιάζουν δρόμοι που μέχρι πριν από λίγα χρόνια αποτελούσαν «ναυαρχίδες» του αθηναϊκού εμπορίου.


Οι άδειες βιτρίνες, τα πεταμένα στο πάτωμα εμπορεύματα και οι θυροκολλημένες αποφάσεις εξώσεων είναι πλέον τόσο συνηθισμένες εικόνες που δεν κάνουν εντύπωση σε κανέναν, αφού είναι γνωστό ότι η οικονομική κρίση έχει γονατίσει χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το «Έθνος».

Μια βόλτα σε δύο από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Αθήνας αποδεικνύει με το παραπάνω του λόγου το αληθές. Στο τμήμα της οδού Πατησίων από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας έως την Αγίου Μελετίου, που εδώ και δεκαετίες ήταν ένα από τα καλύτερα εμπορικά σημεία της πρωτεύουσας, τα κλειστά καταστήματα αποτελούν πλέον το 25% του συνόλου.


Ανάλογη είναι και η εικόνα στο τμήμα της λεωφόρου Πεντέλης από την πλατεία Δούρου έως τη διασταύρωση με την Αττική οδό αφού το ποσοστό των κλειστών καταστημάτων ξεπερνά το 20%.


Η σφοδρότητα με την οποία έχει χτυπήσει η κρίση φαίνεται και από το γεγονός ότι έχουν αρχίσει να κλείνουν και καταστήματα τροφίμων τα οποία θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα πιο ασφαλή από τα υπόλοιπα.


Το χειρότερο είναι πως οι επιχειρηματίες και οι ιδιοκτήτες των ξενοίκιαστων καταστημάτων δεν βλέπουν να έρχονται σύντομα καλύτερες ημέρες.


«Το κατάστημά μου είναι ξενοίκιαστο εδώ και περίπου 6 μήνες. Ο προηγούμενος ενοικιαστής έφυγε λόγω της οικονομικής κρίσης. Παρά το γεγονός ότι έχω μειώσει τις απαιτήσεις μου δεν είναι εύκολο να βρω ενοικιαστή. Υπάρχουν αρκετοί επιχειρηματίες που δείχνουν ενδιαφέρον, αλλά όταν έρχεται η ώρα των υπογραφών κάνουν πίσω. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και φοβούνται να πάρουν κάποιο ρίσκο», λέει ο Αλμπερτ Μουζάκης, ο οποίος προσπαθεί να νοικιάσει το ιδιόκτητο κτίριό του


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου