Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Τα «πράσινα» κακομαθημένα παιδιά κάνουν αντάρτικο

Πολύς λόγος γίνεται τελευταία για το ενδεχόμενο «λευκής» απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων και ιδιαίτερα των εφοριακών που δουλειά τους είναι να μαζέψουν τα έσοδα του κράτους.

Αλλά και μόνο ότι γίνεται μια τέτοια κουβέντα δείχνει το βάθος της σήψης που....

 επικρατεί στη χώρα και που την οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Υπάλληλοι που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά, τη συλλογή των φόρων, λένε ότι σκέφτονται να κάνουν λευκή απεργία. Να συνεχίσουν δηλαδή να πληρώνονται, αφού θα πηγαίνουν στη δουλειά τους αλλά να κάνουν τα στραβά μάτια και να μην πιάνουν τους φοροφυγάδες. Στην υγεία των κορόιδων δηλαδή, μισθωτών και συνταξιούχων οι οποίο βρέξει χιονίσει θα συνεχίσουν να πληρώνουν φόρους γιατί δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς.


Σε μια χώρα που έχει πραγματικά οργανωμένο κράτος και κοινωνία μια τέτοια κουβέντα θα ήταν αδιανόητη. Πώς είναι δυνατόν να μιλά κάποιος για λευκή απεργία όταν μπορεί να κάνει την πραγματική απεργία.


Αν πράγματι θίγονται συμφέροντά του, αν έχει χάσει μέρος από το εισόδημά του ή κινδυνεύει η μόνιμη μέχρι τώρα θεσούλα του στο δημόσιο, ας αποφασίσει να βάλει λουκέτο στις εφορίες. Να του γίνονται περικοπές από το μισθό του όσο απεργεί αλλά να νιώσει και το κράτος στο πετσί του τις επιπτώσεις της απεργίας.


Αντί να γίνεται αυτό, έχουμε μπει σε μια ατέρμονη συζήτηση για το αν οι εφοριακοί θα κάνουν ή όχι λευκή απεργία, πώς η κυβέρνηση θα τους αντιμετωπίσει και που θα πάει αυτός ο τόπος. Και την περίπτωση των εφοριακών θα τη βρουν μπροστά τους και οι επόμενες κυβερνήσεις, αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς.


Όμως, για να φτάσουμε να συζητούμε τα αυτονόητα υπάρχουν και αιτίες. Η συμπαθής κάστα των εφοριακών καλόμαθε γιατί είναι βγαλμένη από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ. Όταν στις εσωτερικές εκλογές τους έπαιρναν 60% και 70%, κάποιοι στην οδό Ιπποκράτους πανηγύριζαν γιατί οι… προοδευτικές δυνάμεις κατατρόπωσαν τη συντήρηση. Έτσι έλεγαν τόσα χρόνια. Κι αφού τους έκαναν κακομαθημένους δημόσιους υπαλλήλους έρχεται η ώρα να τους διαχειριστούν και είναι ανίκανοι να το κάνουν.


Τα «πράσινα» κακομαθημένα παιδιά των εφοριών και του ΣΔΟΕ κάνουν τώρα αντάρτικο εναντίον του ΠΑΣΟΚ που τους έκανε να είναι αυτό που είναι. Και να βγαίνουν με ύφος χιλίων καρδιναλίων και να απειλούν ότι θα σταματήσουν να εισπράττουν φόρους.


Η κυβέρνηση πληρώνει τα επίχειρα της δικής της πολιτικής τις προηγούμενες δεκαετίες. Τώρα λοιπόν που ζόρισαν τα πράγματα αποφάσισαν να σπάσουν τα δεσμά. Αμ δε γίνεται έτσι εύκολα κύριοι της κυβέρνησης. Είναι σα να παίρνεις από ένα κακομαθημένο παιδί το παιχνίδι που τόσο απλόχερα τους έδωσες.


Και δεν είναι τυχαίο ότι στη μάχη κατά των δημοσίων υπαλλήλων έχει επιστρατευτεί ο Ηλίας Μόσιαλος. Χωρίς κομματικό παρελθόν, χωρίς να διεκδικεί άμεση εκλογή από το λαό, βρετανοθρεμμένος και με λογική «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίζεται μόνος του να κάνει πόλεμο. Όλοι οι άλλοι κομματικοί υπουργοί έχουν λουφάξει φοβούμενοι μην τα βάλουν με το κομματικό τους ακρατήριο.


Και κάπως έτσι θα κυλίσει το καλοκαίρι για να έλθει ο Σεπτέμβριος όπου όλοι θα διαπιστώσουμε ότι βούλιαξαν και πάλι τα έσοδα.


Εκτός λοιπόν από ανικανότητα στην κυβέρνηση κουβαλάνε κι ένα αμαρτωλό παρελθόν, κι αυτό πληρώνουν τώρα.


http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου