Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

«Το πακέτο στήριξης της Ελλάδας καταρρέει υπό το αίτημα των εγγυήσεων»


Ποιοι είναι οι κινδύνοι για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα

Θνησιγενές χαρακτηρίζει το σχέδιο για το δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας και η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.


Μετά από αντίστοιχο δημοσίευμα των Financial Times και η WSJ εκφράζει την άποψη πως τα αλλεπάλληλα αιτήματα περί εγγυήσεων που εγείρουν χώρες της Ευρωζώνης, προκειμένου να ενταχθούν σε δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας ενδέχεται να δυναμιτίσουν το σχέδιο.

«Οι ηγέτες της Ευρωζώνης δεν φαίνεται να είναι πιο κοντά στην επίλυση του ζητήματος των εγγυήσεων που ζητά η Φινλανδία ως αντάλλαγμα για τη συμμετοχή της στο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισ. ευρώ, ενισχύοντας τους φόβους ότι η χώρα της Μεσογείου μπορεί να χρεοκοπήσει» γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα η αμερικανική εφημερίδα.


Η WSJ επισημαίνει και τους κινδύνους από τη νευρικότητα που παρατηρείται στις διεθνείς χρηματαγορές εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση των πολιτικών αποφάσεων από τις ηγεσίες των χωρών- μελών της Ευρωζώνης.


«Οι καθυστερήσεις στην πολιτική των αποφάσεων της Συνόδου της 21ης Ιουλίου είναι επιζήμια όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλα τα κράτη- μέλη της Ευρωζώνης» σχολίασε χθες ερωτηθείς για το θέμα των εγγυήσεων ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν, Αμαντέου Αλταφάζ.


newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου