Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

«Καιρός» για διακοπές – Ηλιόλουστος Δεκαπενταύγουστος - Μελτέμια στο Αιγαίο δίνουν ανάσες δροσιάς


- Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο αλλά και ανήμερα της Παναγιάς
- Μέχρι 34 βαθμούς η θερμοκρασία
- Άδεια πόλη η Αθήνα, εκμηδενίζονται οι αποστάσεις
- Όλες οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του τριημέρου

Μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας έφτασε και όλη η Ελλάδα ετοιμάζεται να τιμήσει την Παναγία. Και θα το κάνει με λιακάδα και τους βοριάδες στο Αιγαίο να χαρίζουν στιγμές δροσιάς σε ταξιδιώτες και μη. Εξαίρεση τα ορεινά της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, όπου θα υπάρξουν μεμονωμένες μπόρες.

Χιλιάδες Αθηναίοι, λιγότεροι πάντως από πέρυσι, πήραν το δρόμο της μεγάλης φυγής, έστω και για μερικές μέρες, εκμεταλλευόμενοι το τριήμερο της Παναγιάς. Η πληρότητα στα δρομολόγια πλοίων, αεροπλάνων, λεωφορείων και τρένων να αγγίζει το 100%.

Εξαιτίας αυτού, για ακόμη μια χρονιά η Αθήνα θυμίζει έρημη πόλη. Όχι άσχημα βέβαια για εκείνους που έμειναν πίσω. Οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί, οι δρόμοι είναι άδειοι και η πανσέληνος του Αυγούστου θα είναι ωραία ακόμη και από την... οδό Πανεπιστημίου!

Για εκείνους που έμειναν πίσω, καλό είναι να γνωρίζουν ότι τη Δευτέρα, ανήμερα της Παναγιάς, τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα της Κυριακής.

Για όσους ταξίδεψαν οδικώς, η Τροχαία έχει πάρει μέτρα για την ομαλή έξοδο και επιστροφή τους. Στην Αθήνα δεν έμεινε ούτε η πολιτική ηγεσία του τόπου, αφού τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας όσο και οι πολιτικοί αρχηγοί θα γιορτάσουν τον Δεκαπενταύγουστο εκτός των τειχών της πρωτεύουσας.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου