Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Τα “ευρωαφεντικά” έρχονται!... Aρχές Σεπτέμβρη


Ποιοι θα μας “κυβερνήσουν”

“Επιχειρησιακή ομάδα δράσης” ονομάζεται τώρα η καινούργια ομάδα που θα ελέγχει ανά τρίμηνο τη χώρα και ανάλογα με τις αποφάσεις της θα λαμβάνονται και τα ανάλογα μέτρα...

Όπως δημοσιεύει “Το Βήμα” η ... ομάδα Μπαρόζο καταφτάνει σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, το νέο “διευθυντήριο” της Ε.Ε. στη χώρα μας επισήμως θα έχει στόχο “την παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα ώστε να υποστηριχθεί η εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής ΕΕ/ΔΝΤ και να επιταχυνθεί η απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων».

Το συντονισμό θα έχει ο κύριος “kalo kouragio Ellines”, Όλι Ρεν. Ποιοι είναι οι κύριοι που θα αποφασίζουν για τις τύχες μας;

Επικεφαλής της Ομάδας κ. Χορστ Ράιχενμπαχ ενώ ο δεύτερος είναι Έλληνας, ο επικεφαλής της Κομισιόν στην Ελλάδα κ. Π. Καρβούνης .

Ο κ. Ράιχενμπαχ είναι Γερμανός και προέρχεται από μακρά θητεία ως Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

«Η ομάδα δράσης δεν θα υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την κυβέρνηση, θα λειτουργεί συμβουλευτικά και υποβοηθητικά» είπε στο «Βήμα» ο κ. Καρβούνης απατώντας στις αιτιάσεις περί απώλειας της εθνικής κυριαρχίας. «Παραλλήλως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου την πρόσληψη εξειδικευμένων συμβούλων ακόμη και ειδικών από διεθνείς συμβουλευτικούς οίκους των οποίων οι αποδοχές φθάνουν τα 1.000 ευρώ ημερησίως» προσθέτει.
«Η ομάδα δράσης θα αποτελείται από μία ομάδα συντονισμού και από εμπειρογνώμονες που θα εργάζονται επί τόπου (π.χ. στα υπουργεία) πάνω σε συγκεκριμένα έργα και θέματα τα οποία θα ορίζουν οι ελληνικές αρχές. Θα πραγματοποιούν σύντομες αλλά και μεγαλύτερης διάρκειας επισκέψεις.
Παρά το ότι υπάρχει ο ισχυρισμός ότι δεν θα είναι επιθεωρητές ούτε ελεγκτές και σε καμία περίπτωση δεν θα ασκούν καθήκοντα που ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και διοίκησης από τη στιγμή που κρατούν στα χέρια τους τα χρήματα και φυσικά είναι στη διάθεσή τους η χρηματοδότηση της χώρας ... τα συμπεράσματα δικά σας.
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=90554&catid=13

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου