Σάββατο, 6 Αυγούστου 2011

Άρχισαν οι απολύσεις στο Δημόσιο ήδη σε δύο οργανισμούς - Τι θα συμβεί με τους συμβασιούχους


- Πρόκειται για τους δημόσιους φορείς Ο.Π.Ε.Π και ΑΓΡΟΤΗΜΑ
- Σύμφωνα με πορίσματα οι υπάλληλοι είχαν προσληφθεί με αδιαφανείς διαδικασίες επί Ν.Δ.
- Θα απολύονται οι συμβασιούχοι σε φορείς που είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται
- Από τον Ιανουάριο οι δημόσιοι υπάλληλοι θα "κάτσουν" στα θρανία με επιμορφωτικά σεμινάρια

Θα απολύονται σύμφωνα με την τροπολογία σε νομοσχέδιο όλοι οι υπάλληλοι με κάθε είδους σύμβαση ακόμα και αορίστου χρόνου που εργάζονται σε δύο οργανισμούς και συγκεκριμένα στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού (Ο.Π.Ε.Π.) και στην εταιρεία του δημοσίου ΑΓΡΟΤΗΜΑ, οι οποίες οδηγούνται σε εκκαθάριση.

Πρόκειται για υπαλλήλους που οι επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης είχαν αναφέρει στα πορίσματά τους ότι είχαν προσληφθεί με αδιαφανείς διαδικασίες επί κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας.


Στον ίδιο νόμο αυτό προβλέπεται ότι για τους οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου και έργου απολύονται και θα λαμβάνουν αποζημίωση εάν δεν έχει λήξει η σύμβασή τους με βάση την εργατική νομοθεσία.


Όσοι συμβασιούχοι είναι αορίστου χρόνου και θα κριθούν από τους νέους οργανισμούς που θα συσταθούν ως υπεράριθμοι θα αξιολογούνται από το ΑΣΕΠ και εάν κρίνονται ικανοί θα μεταφέρονται σε άλλο τομέα του δημοσίου ή θα καταλαμβάνουν θέσεις συμβασιούχων διαφορετικά θα οδηγούνται για ένα χρόνο σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, λαμβάνοντας το 60% του βασικού τους μισθού και στη συνέχεια θα απολύονται.


Για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα παραμείνουν στην υπηρεσία τους αναμένεται να ξανακάτσουν στα θρανία, αφού σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Ρόβλια από τον Ιανουάριο θα παρακολουθούν επιμορφωτικά προγράμματα σε ότι αφορά τις διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κανονισμούς και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και με βάση τα οποία θα αξιολογούνται κάθε τρία χρόνια.


newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου