Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Σκληρή αντιπαράθεση Καρατζαφέρη - ΝΔ για την υπόθεση των υποβρυχίων


Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της ΝΔ και του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρη για την υπόθεση των υποβρυχίων. Μετά τον Ευ.Μεϊμαράκη και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κ.Τασούλας, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Παρασκευής, κατηγόρησε τον κ. Καρατζαφέρη ότι πίεζε την κυβέρνηση της ΝΔ να παραλάβει τα υποβρύχια.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ απάντησε: «Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τασούλας δήλωσε: «Οι καταγγέλοντες είναι πιο ελεγκτέοι από τους καταγγελόμενους, πρέπει να τους ελέγξουμε. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, την περίοδο 2008-2009, εγκαλούσε την κυβέρνηση γιατί δεν παραλαμβάνε τα υποβρύχια».

Ο Κ.Τασούλας πρόσθεσε ότι η ΝΔ ούτε υπέγραψε, ούτε παρέλαβε τα υποβρύχια, καθώς και ότι δεν μπορούσε να ακυρώσει τη σύμβαση, γιατί θα υπήρχαν απίστευτες επιπτώσεις.

Μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή, κατά την συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και την παραπομπή του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιτέθηκε στον Γιώργο Καρατζαφέρη, μετά την πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ για κατάθεση από κοινού με την ΝΔ πρότασης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις ευθύνες όλων των υπουργών Αμυνας των τελευταίων ετών, καθώς και των μελών του ΚΥΣΕΑ που έλαβαν την απόφαση επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Ο πρώην υπουργός Αμυνας Ευ.Μεϊμαράκης αντέδρασε έντονα από το βήμα της Βουλής, κατηγορώντας τον κ. Καρατζαφέρη ότι τον επισκέφθηκε στο γραφείο όταν ήταν υπουργός και του ζήτησε να προχωρήσει στην παραλαβή του υποβρυχίου «Παπανικολής». Πρόσθεσε, δε, πως τέσσερις βουλευτές του ΛΑΟΣ με ερωτήσεις τους στη Βουλή τον εγκαλούσαν ότι έχει καθυστερήσει την παραλαβή.

Απαντώντας, ο Γ.Καρατζαφέρης έκανε λόγο για πόλεμο λάσπης. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τόνισε: «Προσπαθούν να βγάλουν τα μύρια όσα για να ακυρώσουν αυτήν τη φωνή. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Στις 6 Αυγούστου πήγαν να πάρουν τα βλήματα, αλλά τους χαλάσαμε τη δουλειά. Είμαι ενοχλητικός, γιατί χαλάω τις δουλειές.

»Δεν θα σταματήσω να πολεμάω την αδιαφάνεια και τις αναθέσεις. Δεν θα συμβιβαστώ, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να με λασπώσουν» υπογράμμισε.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης επανέλαβε την πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνοντας πως ο ίδιος δεν θα προσυπογράψει «συμπαιγνίες και πλακάκια μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, μέσω μιας υποεπιτροπής της υποεπιτροπής».

Αποστάσεις Τασούλα από τα «καλάζνικοφ» του Καμμένου

Την ίδια ώρα, ο γραματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας κράτησε αποστάσεις από την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή ότι «ο λαός μετά τα γιαούρτια θα πάρει τα καλάζνικοφ», χαρακτηρίζοντάς τις προσωπικές δηλώσεις, που δεν εκφράζουν τη ΝΔ.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο Π.Καμμένος εξήγησε τη δήλωσή του, αναφέροντας: «Η συνεχής ατιμωρησία και η αίσθηση ότι ένα κλειστό γκρουπ προφυλάσσει τους επίορκους, θα προκαλέσει στον κόσμο οργή, που θα φθάσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Θα ξεσηκωθεί ο κόσμος και θα φθάσουμε σε ακραίες καταστάσεις. Πρέπει να τα προλάβουμε αυτά. Οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως και οι πολίτες. Να πληρώσουν όσοι τέλεσαν αδικήματα».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου