Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΑ – H άλλη όψη ενός πρωταθλήματος...


Η Σούπερ Λίγκα μας αποχαιρέτησε και θα αρκεστούμε πλέον στα πλέι οφ. Καταγράφουμε τους θετικούς και αρνητικούς πρωταγωνιστές και επιχειρεί έναν απολογισμό ενός πρωταθλήματος που γρήγορα θα ξεχάσουμε…
H ομάδα που ξεχώρισε

Δεν χρειάζεται και ειδική ανάλυση για να αναδείξεις τον Ολυμπιακό ως την ομάδα που ξεχώρισε στη φετινή Σούπερ Λίγκα. Με 13 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και 23 από την ΑΕΚ απέδειξε ότι δίκαια επέστρεψε στην κορυφή συνδυάζοντας την καλύτερη άμυνα (18 γκολ) με την καλύτερη επίθεση (65). Το … αλατοπίπερο ήταν το απόρθητο Καραϊσκάκη με 15 νίκες σε 15 ματς

Kαι αυτή που απογοήτευσε

Η Λάρισα δεν έχει αντίπαλο σε αυτή την κατηγορία! Ξεκίνησε με πολλές προσδοκίες, ηχηρές μεταγραφές και νέο γήπεδο για να ξεφουσκώσει πολύ γρήγορα και τελικά να υποβιβαστεί στην Football League. Η διαιτησία της στέρησε πολλούς βαθμούς και δίκαια παραπονιέται η διοίκηση, αλλά δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι για τις αρνητικές εμφανίσεις της ομάδας.

Ο ποδοσφαιριστής – έκπληξη

Ο Κέβιν Μιραλάς κατάφερε πολύ γρήγορα να γίνει το πιο «καυτό» όνομα στην Σούπερ Λίγκα. Κανείς δεν ήξερε τον Βέλγο και ούτε τον υπολόγιζε το περασμένο καλοκαίρι, όταν έγινε η μεταγραφή του καθώς ο Ολυμπιακός είχε αποκτήσει πολύ πιο «ηχηρά» ονόματα. Τελικά πέτυχε 14 γκολ και πλέον περιμένει την ανανέωση του συμβολαίου του.

Οι δικαιωμένοι

Δύο ποδοσφαιριστές μπορούν να σκέφτονται την φετινή σεζόν και να αισθάνονται δικαιωμένοι. Κατά πρώτο λόγο ο Κώστας Μήτρογλου που έσωσε τον Πανιώνιο και απέδειξε ότι είχε θέση στον Ολυμπιακό, αλλά και ο Ραφίκ Τζιμπούρ που χαλιναγώγησε τον εκρηκτικό του χαρακτήρα και αποτέλεσε το βαρύ όπλο των «ερυθρολεύκων» στον δεύτερο γύρο!

Το χρυσό βατόμουρο

Σε αυτή την κατηγορία η επιλογή είναι πολύ δύσκολη, καθώς «στριμώχνονται» αρκετοί ποδοσφαιριστές για τον πιο απογοητευτικό παίκτη της χρονιάς. Κάθε ομάδα έχει τον δικό της, ωστόσο την τριάδα συνθέτουν ο Γκοβού του Παναθηναϊκού, ο Ντιοπ της ΑΕΚ και ο Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ. Ο Γάλλος του «τριφυλλιού» πέρασε και δεν ακούμπησε και μόνο ως παρωδία ακούγεται ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής ήταν βασικός στην Εθνική Γαλλίας και στη Λιόν. Στις απογοητευτικές εμφανίσεις του προστέθηκαν τα νυχτοπερπατήματα και έδεσε το γλυκό. Ο Σενεγαλέζος της ΑΕΚ ήρθε για να δώσει λύση στη θέση του αμυντικού χαφ και να κάνει την διαφορά, αλλά τελικά τα κάστανα από την φωτιά έβγαζαν ο Μάκος και ο Καφές, ενώ για τον Σαλπιγγίδη το γεγονός ότι επέστρεψε με τόσο μεγάλες προσδοκίες στον ΠΑΟΚ αλλά πέτυχε μόνο έξι γκολ σε 30 αγώνες τα λέει όλα!

Ο κόουτς της χρονιάς

Μάχη στήθος με στήθος Βαλβέρδε με Τσιώλη για τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή, αλλά το φώτο φίνις δείχνει τον τεχνικό του Αρη. Ο Τσιώλης δημιούργησε ουσιαστικά τον Ολυμπιακό Βόλου που πέρα από όμορφο ποδόσφαιρο, μπήκε στα πλέι οφ, ενώ με το μαγικό του ραβδάκι μεταμόρφωσε και τον Αρη, ο οποίος έφτασε κοντά στην πηγή με ένα σερί πέντε νικών σε ισάριθμα ματς, αλλά νερό δεν ήπιε, επειδή οι προκάτοχοι του, του στέρησαν το δικαίωμα των πλέι οφ!

Βαριά η σκιά

Δυστυχώς η φετινή Σούπερ Λίγκα επισκιάστηκε από πολλά αρνητικά γεγονότα που έστρεψαν την προσοχή των φιλάθλων μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους και την μπάλα. Συνεχή κρούσματα βίας, υποψίες και καταγγελίες για στημένους αγώνες και φυσικά το περιβόητο κασέτα gate, κατέστρεψαν κάθε προσπάθεια για να χαρούμε ποδόσφαιρο.

Το γεγονός

Δυστυχώς το φετινό πρωτάθλημα δεν αφήνει καμία παρακαταθήκη ενόψει της επόμενης χρονιάς! Ούτε μια νότα αισιοδοξίας… Ανύπαρκτες διοικήσεις, έλλειψη χρημάτων, κακό θέαμα και θρίαμβος του παρασκηνίου «αγκάλιασαν» ένα πρωτάθλημα, που με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, θα ξεχαστεί γρήγορα από τους οπαδούς των υπολοίπων ομάδων. Η κρίση στο ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών με αποτέλεσμα όλα να δείχνουν χειρότερα για του χρόνου.

Σας ευχαριστούμε

Επειδή δεν θέλουμε να τα βλέπουμε όλα μαύρα και άραχνα, υπήρχαν και κάποιες φωτεινές παρουσίες που το gazzetta.gr δεν μπορεί παρά να ευχαριστήσει. Ο Τζιμπρίλ Σισέ εξακολουθεί να αποτελεί έναν από τους λόγους που αγαπάμε το ποδόσφαιρο, όχι μόνο για τα 20 γκολ, αλλά την «χρυσόσκονη» του σταρ που αφήνει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Επίσης ευχαριστούμε τον Αντώνη Νικοπολίδη για την παρουσία του όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα και την προσφορά του σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, αλλά και στην Εθνική. Και ο Νίκος Λυμπερόπουλος που μόνο… γριά κότα δεν είναι και πρόσφερε πολλά και σημαντικά στην ΑΕΚ, συνεχίζοντας την –πάνω από όλα – γεμάτη αξιοπρέπεια παρουσία του στα γήπεδα.

Η καλύτερη ενδεκάδα

Το gazzetta.gr επέλεξε σύστημα με 3-4-3 και πιστεύει ότι την ιδανική ενδεκάδα απαρτίζουν

Μάχο (Πανιώνιος) – Μέλμπεργκ (Ολυμπιακός), Σανκαρέ (Ολυμπιακός Β.), Ντουγκλάο (Καβάλα) – Ντιε (Καβάλα), Νέτο (Αρης), Φουστέρ (Ολυμπιακός), Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός) – Μήτρογλου (Πανιώνιος), Σισέ (Παναθηναϊκός), Μιραλάς (Ολυμπιακός)


gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου