Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πέντε συλλήψεις για κλεμμένο χαλκό, εικόνες και… ρεύμα!


Για δεύτερη φορά μέσα σε 40 ημέρες, η Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας οργάνωσε επιχείρηση ευρείας έκτασης σε διάφορες περιοχές του νομού και κυρίως στον καταυλισμό τσιγγάνων στο Μαυρικά και σε μάντρες εμπορίας μετάλλου.

Από τα 16 άτομα που προσήχθησαν στην Ασφάλεια, πέντε συνελήφθησαν και κατασχέθηκαν εκατοντάδες κιλά χαλκού, πλήθος κλεμμένων ηλεκτρικών συσκευών και βυζαντινές εικόνες, ενώ διαπιστώθηκε ότι οι κάτοικοι του οικισμού έκλεβαν και… ηλεκτρικό ρεύμα από την ΔΕΗ!

Στον οικισμό συνελήφθη ένας 32χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ναρκωτικά και κλοπές και προφυλακίστηκε στις φυλακές Τρικάλων με εντολή του εισαγγελέα. Άλλοι τέσσερις τσιγγάνοι 31, 32, 51 και 65 χρόνων συνελήφθησαν για καταδικαστικές αποφάσεις με τις οποίες τους είχαν επιβληθεί ποινές φυλάκισης για κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου! Στα σπίτια του καταυλισμού κατασχέθηκαν 12 ξύλινες εικόνες
των οποίων η προέλευση ερευνάται, μια μοτοσικλέτα, ένα μοτοποδήλατο και ένα ποδήλατο που φέρονται ως κλεμμένα και δεκάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που αναζητούνται οι κάτοχοί τους για να τους αποδοθούν.

Σε τρεις επιχειρήσεις εμπορίας μετάλλου, ενός 47χρονου και ενός 50χρονου στην Καρδίτσα και ενός 23χρονου στην περιοχή Γοργοβιτών του δήμου Παλαμά, κατασχέθηκαν συνολικά 326 κιλά χαλκού και τρία ηλεκτρικά μοτέρ άντλησης. Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και ερευνάται η προέλευση των υλικών. Εκείνο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς, είναι ότι 12 κάτοικοι του καταυλισμού είχαν συνδέσει παράνομα ηλεκτροφόρα καλώδια στο δίκτυο της Δ.Ε.Η. και τροφοδοτούσαν με ρεύμα τα σπίτια τους, χωρίς φυσικά να… πληρώνουν λογαριασμούς! Τα συνεργεία της Δ.Ε.Η. Καρδίτσας ξήλωσαν το παράνομο δίκτυο που εγκυμονούσε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας.

Στην επιχείρηση πήραν μέρος 67 αστυνομικοί με τρεις ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους, υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. Λάρισας και του τμήματος Εμπορίου της Περιφέρειας Καρδίτσας, καθώς και υπάλληλοι της Δ.Ε.Η.. Συνολικά, υποβλήθηκαν
σε έλεγχο 124 άτομα και 87 οχήματα για τα οποία βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..
PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου