Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Με βάση τις ανάγκες του ΕΣΥ οι μετακινήσεις γιατρών, ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Μόσιαλος


«Οι όποιες μετακινήσεις του προσωπικού στο ΕΣΥ πρέπει να γίνουν με βάση τις πραγματικές ανάγκες, με απόλυτη διαφάνεια και χωρίς πελατειακά και κομματικά κριτήρια» ξεκαθαρίζει ο Ηλίας Μόσιαλος, πρόεδρος της Ανεξάρτητης Ομάδας Εργασίας Ειδικών Εμπειρογνωμόνων στον τομέα της Υγείας.


Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισηµαίνει πως ο διάλογος για την αναδιάταξη των δυνάµεων του ΕΣΥ δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς σύµφωνα µε το χρονοδιάγραµµα οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την 1η Ιουλίου. Ωστόσο, καθιστά σαφές ότι οι επικείµενες αλλαγές δεν θα περιλαµβάνουν µαζικές µεταθέσεις γιατρών.

Σε συνέντευξή του στα «Νέα» ο κ. Μόσιαλος τονίζει ότι λογική συνέπεια των συγχωνεύσεων αντιπαραγωγικών κλινικών είναι οι μετακινήσεις γιατρών και νοσηλευτών «με στόχο την κάλυψη κενών θέσεων και την καλύτερη διαχείριση των πόρων κάθε νοσοκομείου».

Ο ίδιος θεωρεί πιθανές τις μετακινήσεις προσωπικού σε γειτονικά νοσοκομεία της ίδιας περιφέρειας «αν υπάρχουν πραγματικές ανάγκες και χωρίς να προκαλούνται ανεπιθύμητες αναστατώσεις». Ξεκαθαρίζει, μάλιστα, ότι «δεν θα επηρεαστούν τα παραγωγικά νοσοκομεία και οι κλινικές».

Ο κ. Μόσιαλος τόνισε ότι η χαμηλή πληρότητα των κλινικών έχει μπει στο μικροσκόπιο. «Η πληρότητα των κλινικών του ΕΣΥ είναι χαμηλή και κυμαίνεται μεταξύ 48,90% στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (Κρήτη) και 77% στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια (Αθήνα). Ο μέσος όρος στο σύνολο της χώρας είναι 67,4%. Επομένως είναι εύλογο να γίνει λεπτομερέστερη καταγραφή πληροτήτων ανά ειδικότητα κλινικής ανά νοσοκομείο».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου