Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Πρωτομαγιά στην Αθήνα; Προτάσεις για κάθε γούστο και ηλικία





H πρώτη ημέρα του κατεξοχήν ανοιξιάτικου μήνα σε βρίσκει στην Αθήνα; Ακόμη κι αν έχει συννεφιά ετοίμασε το καλαθάκι με τρόφιμα, ποτά και προπάντων καλή διάθεση και διάλεξε ένα από τα μέρη που σου προτείνουμε για να ... πιάσεις το Μάη!

Πάρκα για να πικνίκ & μαγιάτικο στεφάνι

Πεδίον του Άρεως: Πρόσφατα ανακαινισμένο, με ξύλινα τραπέζια για να ανοίξεις το καλαθάκι... Μην επιχειρήσεις όμως να κόψεις τα λουλούδια του για στεφάνι, διότι φυλάσσεται!
Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης στο Ίλιον: Αγαπημένος χώρος πρασίνου για ατελείωτες βόλτες στη μεγάλη του έκταση, με τα πολλά είδη πουλιών και φυτών. Διαθέτει και τραπέζια. Προτίμησε να κάτσεις δίπλα στη λιμνούλα.

Εθνικός Κήπος, Ζάππειο: Ο μίνι ζωολογικός κήπος και η παιδική χαρά θα κάνουν ευτυχισμένα τα πιτσιρίκια. Κι αν δεν φέρεις φαγητό από το σπίτι, υπάρχει café που σερβίρει ποικιλίες.

Άλσος Σκοπευτηρίου Καισαριανής: Περιποιημένο, καταπράσινο, γεμάτο πλακόστρωτα δρομάκια και σε απόσταση αναπνοής από τα γνωστά ουζομεζεδοπωλεία της Καισαριανής.

Λόφος Φιλοπάππου: Η καλύτερη θέα στην Ακρόπολη από έναν καταπράσινο λόφο. Μη φοβάσαι, δεν μαζεύει τον κόσμο της Καθαρής Δευτέρας!

Άλσος Συγγρού: Δημοφιλές στους κατοίκους των βορείων προαστίων και όχι μόνο. Επί της Λεωφόρου Κηφισίας στα όρια Αμαρουσίου, Μελισσίων και Κηφισιάς, ένα πραγματικό δάσος πνιγμένο σε πεύκα, ελαιώνες, αμυγδαλιές, περιβόλια.

Αττικό Άλσος του Γαλατσίου: Απέκτησε περισσότερα δέντρα, έναν στεγασμένο χώρο για την περίπτωση βροχής κι όμορφα παγκάκια. Διαθέτει παιδικές χαρές, γήπεδα 5x5, βόλεϊ, τένις, ακόμα και gym park (όργανα υπαίθριας γυμναστικής), καθώς και όμορφο café στη σκιά των δέντρων.

Ανθοκομικές εκθέσεις:




Κάθε πρωτομαγιά, μια βόλτα από την Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς επιβάλλεται. Φέτος ο θεσμός κλείνει τα 57 του χρόνια! Αν είσαι στα νότια, υπάρχει και η 25η Γιορτή Λουλουδιών Βάρκιζας στην ακτή του ΕΟΤ. Το εισιτήριο και για τις δύο είναι €1,50. Ανοιχτά 10:00-22:00.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ



Στο Terra Vibe με κλαρίνο!

O βιρτουόζος του κλαρίνου Πετρολούκας Χαλκιάς θα ανάψει το κέφι σε ένα γλέντι με ηπειρώτικη μουσική παράδοση και τις φωνές των Αντώνη Κυρίτση και Γιώτα Παππά. Οι πόρτες ανοίγουν στις 10:00, αλλά το γλέντι ξεκινά στις 13:00 και θα κρατήσει ως αργά το βράδυ, στο καταπράσινο δάσος του Terravibe Park. Παράλληλα στο εστιατόριο BBQ Vibes θα υπάρχουν πιάτα από φρέσκα και βιολογικά υλικά. Τα παιδιά μπορούν να παίξουν με ασφάλεια συμμετέχοντας σε οργανωμένες δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια. Το εισιτήριο για την εκδήλωση είναι 8 €



Στο Αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος




Μια μεγάλη παρέα σε περιμένει στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να γιορτάσεις μαζικά φέτος μια αλλιώτικη Πρωτομαγιά με εσένα και τους υπόλοιπους για οργανοπαίκτες και τροβαδούρους! Το κλίμα είναι εντελώς παρεΐστικο, γι' αυτό μην ξεχάσεις να πάρεις τάπερ, ποτά, επιτραπέζια και σύνεργα για το πλέξιμο του στεφανιού... Τα δέντρα θα φιλοξενούν και μια φωτογραφική έκθεση τεσσάρων φωτογράφων. Το κάλεσμα είναι της ομάδας Lunch Street Party και του Συνεργατικού Καφενείου (ΜΚΟ), 12:00-19:30.



Προβολή/Συζήτηση

Θα προβληθεί το πολυσυζητημένο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου και της Κατερίνας Κιτίδη, για την κρίση στην Ελλάδα και το ελληνικό χρέος που άναψε φωτιές στο διαδίκτυο. Mετά τη λήξη της προβολής οι: Άρης Χατζηστεφάνου, Κατερίνα Κιτίδη, Λεωνίδας Βατικιώτης, Διονύσης Τσακνής, Σοφία Σακοράφα αναπτύσσουν τις απόψεις τους και συζητούν με το κοινό.



Στο Λαγονήσι

Από 29 Απριλίου-1 Μαΐου είναι το εορταστικό τριήμερο των Ανθεστηρίων 2011, που για 6η συνεχή χρόνια διοργανώνει ο Σύλλογος του Νέου Όλυμπου, στον χώρο της Παιδικής Χαράς επί της οδού Π. Μιχάλη στο Λαγονήσι. Στον λουλοδότοπο που θα δημιουργηθεί, θα υπάρχει πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, με διαγωνισμό παιδικών δεξιοτήτων, χορευτικά συγκροτήματα και μουσική.

Σε Ν. Φιλαδέλφεια - Ν. Χαλκηδόνα

Η πασίγνωστη μαγιάτικη διοργάνωση με συναυλίες, παιδότοπο και εκθέσεις, φέτος θα διεξαχθεί σε τρεις διαφορετικούς χώρους: Α) Στην Πλατεία Ελ. Βενιζέλου (πρώην Πλ. Πατριάρχου), Ν. Φιλαδέλφεια, Παρ. 29/4, 20:00: συναυλία των Rosebleed, Rous, Lexicton Project., Σάβ. 30/4, 20:00: Συναυλία Στ. Διονυσίου. Β) Στην εξέδρα Δημοτικής Ενότητας Ν. Χαλκηδόνας (Μνημείο Ηρώων, αρχές Λεωφ. Δεκελείας) Σάβ. 30/4 & Κυρ. 1/5, 12:00-19:00: Δραστηριότητες στον παιδότοπο (ζωγραφική, face painting). Κυρ. 1/5, 21:00: Συναυλία Π. Θαλασσινού. Γ) Στη λίμνη του 'Αλσους Φιλαδέλφειας, Σάβ. 30/4 & Κυρ. 1/5: παιδότοπος με μαγιάτικα εργαστήρια (12:00-15:00)



Στη Νέα Σμύρνη

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος για μερικές μέρες στην κεντρική πλατεία θα υπάρχουν περίπτερα με βιβλία και φυτά. Επίσης, το Σάβ. 30/4, 20:00: Εκδήλωση από τους συλλόγους Ποντίων, Ιμβρίων, Ηπειρωτών και Κρητών της Νέας Σμύρνης. Διάρκεια: 29/4-8/5. Ώρες: Δευτ.-Παρ. 17:30-22:00, Σάβ., Κυρ. 10:00-15:00 & 17:30-22:00.

Στο Χαλικάκι Ηλιούπολης

Η Ένωση Ρουμελιωτών Ηλιούπολης σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης σε προσκαλούν στο Αντάμωμα Ρουμελιωτών, που θα πραγματοποιηθεί την Πρωτομαγιά, από 10:30-15:00, στο Χαλικάκι. Ειδικά για τα παιδιά, θα υπάρχουν φουσκωτά παιχνίδια-τραμπολίνο, δίωρο φαντασμαγορικό πρόγραμμα από την ομάδα Clownorama και εικαστικό εργαστήρι από το Εργαστήρι Ζωγραφικής του Δήμου. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με μουσική και χορούς από τη Ρούμελη. Διεύθυνση: Σαρωνικού και Γράμμου.

1η Οικογιορτή Μαραθώνα

Στο Κωπηλατοδρόμιο και στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά θα υπάρχουν εναλλακτικά εργαστήρια και οικοξεναγήσεις.

Στα Σούρμενα

Η Ποντιακή Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται την Κυριακή του Θωμά και 1η του Μάη στο Κοιμητήριο των Σουρμένων, με τους κατοίκους να προσφέρουν κόκκινα αυγά και μεζέδες στα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν «φύγει» και μετά το τρισάγιο να ακολουθεί φαγοπότι...



Αποκλειστικά για παιδιά:




Στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Με τη βοήθεια υπευθύνων ειδικευμένων σε θέματα τέχνης τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν στο εργαστήριο του Μουσείου, με ποικίλα υλικά και τεχνικές ζωγραφικής, με θέμα: «Φτιάχνω ένα μαγιάτικο στεφάνι... με τον Γουόρχολ»

Σάββατο 30 Απριλίου 2011 (10:00-12:00, για παιδιά Νηπ., Α΄ και Β΄Δημοτικού, 12:30-14:30, για παιδιά Γ-Στ΄Δημοτικού)

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Κόδρου 9, Πλάκα, τηλ. 210 3312621-750

Κόστος συμμετοχής: €10 (τα αδέλφια 10% έκπτωση)


Στο "Παίξε-Γέλασε"

Το απόγευμα της 1ης Μάη στον κήπο του παιδότοπου "Παίξε Γέλασε" φτιάχνουν στεφάνια, από τις 18.00 έως τις 20.00.

Πληροφορίες: Κυπρίων Αγωνιστών 14 Αργυρούπολη, τηλ. 210 9957697

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου