Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Χάθηκαν 20 Ελλάδες σε μια βδομάδα!!!


«Πέταξαν» 4,5 τρισ. δολάρια οι χρηματαγορές
Κατακόρυφη πτώση τιμών σημειώνουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την έναρξη της συνεδρίασης την Παρασκευή...



Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 άνοιξε με πτώση 3,43%, στις 5.393,14 μονάδες.


Στο Παρίσι, ο CAC 40 άνοιξε με απώλειες 3,07%, στις 3.218,39 μονάδες.


Στο Μιλάνο, ο κυριότερος δείκτης άνοιξε με κάμψη 3,5%, στις 15.563 μονάδες.


Στη Μαδρίτη, ο Ibex 30 άνοιξε με απώλειες 2,40%, στις 8.500 μονάδες.


Αντίστοιχα, στην αγορά χρήματος, σε νέα επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, με την επιτοκιακή ψαλίδα (spread) έναντι των δεκαετών γερμανικών ομολόγων να διαμορφώνεται σε 417 μονάδες βάσης για τα ισπανικά και σε 416 μονάδες βάσης για τα ιταλικά.


Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με το Bloomberg, από τις 28 Ιουλίου χάθηκαν στις διεθνείς χρηματαγορές συνολικά 4,4 τρισ. δολάρια!


Υπό το πρίσμα των δυσμενών εξελίξεων, ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να συζητήσει την Παρασκευή για την κατάσταση στις χρηματαγορές με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Ισπανό πρωθυπουργό Χοσέ Λουίς Θαπατέρο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Γάλλου προέδρου.


«Αφού μίλησε (την Πέμπτη) με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Τρισέ, ο πρόεδρος θα μιλήσει τηλεφωνικώς με τη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και τον Ισπανό ηγέτη Θαπατέρο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.


Η γερμανική πλευρά επιβεβαιώνει την τηλεφωνική επικοινωνία και τονίζει ότι ένα θα είναι το θέμα της συζήτησης, η κατάσταση στην ευρωζώνη.


Την ίδια ώρα, έκκληση διεθνούς συνεργασίας απευθύνουν η Κίνα και η Ιαπωνία, με στόχο την αντιμετώπιση της αυξανόμενης αναταραχής στις διεθνείς αγορές.


Στην Ιαπωνία, ο υπουργός Οικονομικών, Γιασιχίκο Νόντα, δήλωσε ότι η πολιτική ηγεσία, διεθνώς, πρέπει να αντιμετωπίσει τις συναλλαγματικές στρεβλώσεις, την κρίση κρατικού χρέους και την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.


«Συμφωνώ ότι αυτά τα ζητήματα πρέπει να συζητηθούν» δήλωσε προς εκπροσώπους του Τύπου, μία ημέρα μετά την παρέμβαση της Ιαπωνίας στις διεθνείς χρηματαγορές, η οποία σημειώθηκε με πωλήσεις γεν. «Κάθε ένα πρόβλημα από αυτά είναι σημαντικό, αλλά το πώς θα θέσουμε τις προτεραιότητές μας, είναι κάτι το οποίο πρέπει να συζητήσουμε» σημείωσε.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Γιάνγκ Τζιετσί, δήλωσε πως οι κίνδυνοι που σχετίζονται με το αμερικανικό κρατικό χρέος αυξάνονται και ότι τα κράτη θα έπρεπε να αυξήσουν το επίπεδο συνεργασίας τους για την αντιμετώπιση των παγκόσμιων οικονομικών κινδύνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου