Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Έστω και αργά ξυπνούν οι πολίτες και αποσύρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. .



Τα σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ επηρεάζουν επιτέλους θετικά προς το συμφέρον τους, τους καταθέτες. Το Spiegel επικαλείται πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος σημείωσε ότι οι καταθέσεις μειώθηκαν κατά 14 δισ. ευρώ το δίμηνο Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου, ενώ η πτώση συνεχίστηκε αμείωτη το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Η «αιμορραγία» των τραπεζικών λογαριασμών έχει πάρει μορφή χιονοστιβάδας αφού
καταλαβαίνουν πλέον οι πολίτες πως είναι προτιμότερο να έχουν τα λεφτά τους σε..συναλλαγματικό ευρώ, παρά να είναι έρμαιοι στους ληστοτραπεζίτες, ενώ πολλές εταιρείες αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα αποθεματικά τους καθώς οι τράπεζες είναι ολοένα και πιο απρόθυμες να τους δανείσουν.

Παράλληλα πολλά νοικοκυριά συντηρούνται μέσω των αποταμιεύσεων τους λόγω της ανεργίας ή της περικοπής μισθών και συντάξεων, ενώ όσοι διαθέτουν κεφάλαια, προσπαθούν άρον-άρον να τα μεταφέρουν στο εξωτερικό, αναφέρει το δημοσίευμα. Το ένα πέμπτο των καταθέσεων που αποσύρονται, μεταφέρεται στο εξωτερικό, τονίζει το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου