Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Tι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά


Τι προβλέπει o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός για τον καιρό των γιορτών.

Πάνω που λεγαμε πως θα κάνουμε Χριστούγεννα με υψηλές θερμοκρασίες ηρθαν οι νέες προβλέψεις των μετεωρολόγων και μας έκαναν να ελπίσουμε πως ίσως δούμε χιόνι ακόμη και στην Πάρνηθα


Οπως πρόεβλεψε για το Νewsit o Tάσος Αρνιακός "σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ουσιαστικά ο χειμώνας θα ξυπνήσει από τη Δευτέρα και μετά, δηλαδή ουσιαστικά από την χειμερινή του ισημερία".

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Προβλέπεται να αλλάξει στο σκηνικό του καιρού με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις θάλασσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα, ουσιαστικά από την επόμενη Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Ανήμερα τα Χριστούγεννα ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά από τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων φαίνεται ότι ενα δεύτερο ψυχρό κύμα θα έρθει από τη Ρωσία και θα κατεβάσει ακόμη περισσότερο τη θερμοκρασία και τα χιόνια θα κατηφορίσουν και νοτιότερα. Ενδεχομένως να δούμε χιόνια και στην Πάρνηθα κυρίως στο μεσοδιάστημα από τα Χριστούγεννα εώς την Πρωτοχρονιά.

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Βάση των σημερινών στοιχείων φαίνεται ότι από τις 30 με 31 Δεκεμβρίου ο καιρός σιγά - σιγά θα αρχίσει να βελτιώνεται. Ετσι Πρωτοχρονιά θα κάνουμε με κάπως υψηλοτερες θερμοκρασίες ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό με τον υδράργυρο κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές της βορείου Ελλάδας και στην Αττική μέγιστη θερμοκρασία 11 με 12 βαθμούς κελσίου.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου