Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Ποιος περίμενε το Βλαστό έξω από τη φυλακή;


Τί κρύβεται πίσω από την απόπειρα απόδρασης του βαρυποινίτη;


Θρίλερ, τις διαστάσεις του οποίου …τρομάζει να υπολογίζει κανείς.....


εάν αυτό δεν είχε αίσια έκβαση, εκτυλίχτηκε χθες στις φυλακές Κορυδαλλού, με τον βαρυποινίτη και καταδικασμένο για δύο φόνους, Παναγιώτη Βλαστό, να πρωταγωνιστεί, σε συνεργασία με συγκρατούμενούς του που κατηγορούνται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς».

Η λαθραία εισαγωγή όπλου και η πολύ καλή οργάνωση της απόδρασης, εκ των έσω, οδηγούν τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα, ότι πρέπει να ερευνηθεί το ενδεχόμενο «στημένων» επισκεπτηρίων. Παράλληλα, από την πλευρά της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας επιβεβαιώνονται οι υποψίες για συνεργασία μελών τρομοκρατικών οργανώσεων με το κοινό οργανωμένο έγκλημα.


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ μιλούν για ένα άριστα οργανωμένο σχέδιο που αποκαλύπτει μια νέα φάση συνεργασίας ατόμων από τον ποινικό χώρο και κρατουμένων που κατηγορούνται για τρομοκρατία.


Πάντως πολλές από τις παραμέτρους της υπόθεσης δεν έχουν αποσαφηνισθεί, ωστόσο οι αστυνομικοί προσπαθούν να προσδιορίσουν τις άγνωστες ενέργειες των κρατουμένων που ετοίμαζαν την μεγάλη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού χωρίς οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και οι αρχές ασφαλείας να αντιληφθούν τις κινήσεις τους.


Να σημειωθεί ότι μόλις οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για οργανωμένη προσπάθεια απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος κατηγορείται και ως ο εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Παναγόπουλου – η υπόθεση εκδικάζεται αυτές τις ημέρες -, εστίασαν στο χώρο έξω από τη φυλακή, για πιθανούς συνεργούς.


Το μικρών κυβικών ύποπτο αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έξω από τον Κορυδαλλό, όπως αναφέρουν πληροφορίες αξιωματικών της ΕΛΑΣ τράβηξε την προσοχή τους.


Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σ’ αυτή την υπόθεση απόδρασης ο ρόλος … γυναικών είναι καθοριστικός, αφού πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν, να οδηγούσε γυναίκα το αυτοκίνητο, κάτι που δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα ακόμη, από τις αρχές.


Στην προσπάθειά του πάντως ο οδηγός για να διαφύγει, όταν αντιλήφθηκε ότι το σχέδιο ματαιώθηκε, οδήγησε πανικόβλητος προκαλώντας φθορές στα σταθμευμένα αυτοκίνητα.


Ο Παναγιώτης Βλαστός δεν έκρυβε ποτέ ότι είχε αδυναμία στις γυναίκες, όπως και εκείνες γι’ αυτόν. Πάντα στα σχέδιά του υπήρχε και το άρωμα γυναίκας και μάλιστα σε όχι δεύτερους ρόλους.


apospasma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου