Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Θα έρθουν και πρόσθετα μέτρα για το 2012!


Όχι απλώς ανοικτό αλλά ορθάνοικτο άφησε ο Λουκάς Παπαδήμος το παράθυρο στο ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων για το 2012
έτσι ώστε να καλυφθούν οι διαφαινόμενες αποκλίσεις του 2011 και να επιτευχθεί ο βασικός στόχος του επόμενου έτους, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος!

Ακόμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος που πήρε αμέσως μετά τον Λουκά Παπαδήμο το λόγο για να απαντήσει στην ίδια ερώτηση, όχι μόνο δεν επιχείρησε να δεσμευθεί ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα, αλλά αντιθέτως ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε επίκληση στον... πατριωτισμό των Ελλήνων για να μη ξεφύγει το φετινό έλλειμμα.
Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης τύπου του Λουκά Παπαδήμου στις Βρυξέλλες, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων τα επόμενα χρόνια, ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ σε ανακοίνωση του τονίζει με νόημα πως οι παρεμβάσεις που θα ισχύσουν την περίοδο 2013 – 2015 για την επίτευξη των στόχων θα τις διαπραγματευτεί η επόμενη κυβέρνηση.
«Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης.
Σε κάθε περίπτωση, υπογραμμίζουμε ότι η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών, εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων. Και όχι από την περαιτέρω αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου