Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Παρεμβαίνουν για τις… λιποθυμίες, με …συσσίτια


Σχεδόν 70 χρόνια πίσω θα πάμε με την έλευση της νέας χρονιάς, αφού τα συσσίτια θα επιστρέψουν στα σχολεία με τη µορφή µικρογευµάτων, αντί για κίτρινο τυρί και σκόνη γάλα της αμερικανικής βοήθειας που μοίραζαν παλιά, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά παιδιών από αδύναμα οικονοµικά στρώµατα. Το υπουργείο παραΠαιδείας θα δίνει κατοχικά κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων.


Τα κουπόνια θα είναι των 2 ή 3 ευρώ και με αυτά ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του. Αρχικά η δημοσιοποίηση των κρουσμάτων ασιτίας μαθητών σε σχολεία του κέντρου της Αθήνας και αλλού, αντιμετωπίστηκε ως λαϊκισμός, αλλά πλέον είναι κοινό μυστικό. Πολλοί εκπαιδευτικοί μιλούν για το φαινόμενο και κάποιοι έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί. Ωστόσο, τώρα το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σε κεντρικό επίπεδο με…. τα συσσίτια.
Ήδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθη, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο επισιτιστικό πρόγραµµα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου