Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

«Θύελλα» δημοσιευμάτων στον ισπανικό Τύπο για τους άστεγους Έλληνες


Για την δραματική αύξηση του αριθμού των αστέγων ως αποτέλεσμα της κρίσης
που χτύπησε την «πόρτα» της Ελλάδας 
κάνουν λόγο τις τελευταίες ώρες ισπανικά δημοσιεύματα.
«Η κρίση προκάλεσε το φαινόμενο των αστέγων στην Ελλάδα» είναι ο τίτλος του άρθρου του Madrid2noticias, με αφορμή πρόσφατες έρευνες στη χώρα μας που κάνουν λόγο για νέα τάξη αστέγων.

Καταστροφικά χαρακτηρίζει τα νέα στοιχεία ο ισπανικός Τύπος, αναφέροντας πως 20.000 Έλληνες θα κάνουν Χριστούγεννα στους δρόμους, ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό είχαν δουλειές που τους επέτρεπαν να ζουν άνετα.


eldiario24

«Κρίση στην Ελλάδα: ιστορικό ρεκόρ αστέγων αναφέρει στον τίτλο του δημοσίευμα του eldiario24, μιλώντας για αποτέλεσμα της σκληρής οικονομικής κρίσης που άφησε άνεργους μισό εκατομμύριο ανθρώπους και ταλαιπωρημένα νοικοκυριά.
Παραμονή Χριστουγέννων και τα ισπανικά Μέσα φιλοξενούν τις τραγικές ιστορίες των ανθρώπων που μέχρι χθες ήταν νοικοκύρηδες και σήμερα ζουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας και των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων, περιγράφοντας την εικόνα ενός αστέγου με ένα πιάτο αρακά και ένα κομμάτι ψωμί στο χέρι που θα κάνει γιορτές στο δρόμο.
ALeqM5gtNsEC5mUaMSgGV3JQOAWYVxnNcg
Σύμφωνα με εκτίμηση που παρουσίασε η ΜΚΟ «Κλίμακα» στο 6ο Ετήσιο Ερευνητικό Συνέδριο για την Έλλειψη Στέγης στην Ευρώπη, τον περασμένο Σεπτέμβριο, τη διετία 2009-2011 οι «νεοάστεγοι» στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 25%.
Αύξηση 26% στον αριθμό των ανθρώπων που αναζήτησαν στέγη τον περασμένο Οκτώβριο, σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2010, καταγράφει όμως και το Ίδρυμα Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, φαινόμενο που, όπως αναφέρουν τα ισπανικά Μέσα, έχει λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις.
mediagate

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου