Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

Πόσες ώρες κοιμάται ο σκύλος σας;

Κάθε φορά που γυρίζετε να κοιτάξετε τον σκύλο σας, αυτός κοιμάται; Πράγματι, οι σκύλοι κοιμούνται περισσότερο από τους ανθρώπους. Υπό κανονικές συνθήκες κοιμούνται περίπου 13 ώρες την ημέρα αλλά ενδιαμέσως ξυπνούν πιο συχνά από τους ανθρώπους. Βέβαια, παίζει καθοριστικό ρόλο το φυσικό και το κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζουν. Με άλλα λόγια, ένας σκύλος που κατοικεί σε διαμέρισμα κοιμάται περισσότερο από ένα που ζει σε αγρόκτημα. Η ηλικία είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας. Δηλαδή, τα κουτάβια και οι ηλικιωμένοι
κοιμούνται περισσότερο από τους ενήλικες. Ακόμα, η διατροφή είναι σημαντική. Η πτωχή σε θρεπτικά συστατικά τροφή έχει ως αποτέλεσμα ο σκύλος να κοιμάται περισσότερο. Οι μεγαλόσωμοι σκύλοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη  ύπνου και μπορεί να κοιμηθούν ως και 18 ώρες την ημέρα. Επίσης, οι σκύλοι προσαρμόζουν τις συνήθειές τους, ακόμα και του ύπνου, με αυτές των ιδιοκτητών. Όταν οι ιδιοκτήτες τους είναι δραστήριοι και εργατικοί , το ίδιο είναι και τα κατοικίδια τους. Μερικές φορές, ο ύπνος και το χασμουρητό συνδέονται με καταστάσεις που προκαλούν άγχος. Παραδείγματος χάρη, τα ζώα χασμουριόνται, όταν είναι νευρικά ή προσπαθούν να αποφύγουν κάτι. Επιπλέον, ξεπερνούν πολλές φορές το άγχος με τον ύπνο.
Τέλος, ο ύπνος είναι ενδεικτικό της καλής υγείας του σκύλου. Αν αλλάξει κάτι στον ύπνο του σκύλου  σας, μπορείτε να αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά, δηλαδή ενδέχεται να νοσεί από κάποια ασθένεια ή να χρειάζεται αλλαγή τροφής και περισσότερη άσκηση.
http://press4dogs.blogspot.gr/2013/01/blog-post_4060.html#more
http://www.kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου