Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Στις 2 Δεκεμβρίου κυκλοφορεί η «Δημοκρατία»...

Tην Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου θα βρισκεται στα περιπτερα η νεα κεντροδεξιά καθημερινή εφημεριδα "δημοκρατια" που εκδίδει ο Γιάννης Φιλιππάκης με διευθυντή τον Χρίστο Μουλίνο που ηταν στην διευθυντική ομαδα του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ( που καλπαζε κυκλοφοριακά επί Αρη Βουδούρη ) και του ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (που μεγαλούργησε απο το 1988 μεχρι το 1997).
Η πρεμιέρα ηταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη αλλα η απεργία της ΕΣΗΕΑ ανέβαλλε κατα ενα εικοσιτετράωρο την εκδοση."Καθε εμπόδιο για καλό " λενε οι συντελεστές του φύλλου που αυτη την στιγμή βρίσκονται σε πυρετώδεις ρυθμούς προετοιμασίας! Οπως εχουμε ξαναγράψει, η νέα εφημερίδα θα ανήκει στην κατηγορία των λεγόμενων απογευματινών (που στο νομό Αττικής τουλάχιστον βρίσκονται στα...
 σημεία πωλησης απο τις 10.30 το πρωί ). Αρχισυντάκτες θα ειναι ο Ανδρέας Καψαμπέλης στο πολιτικό (με θητεία δέκα περίπου ετων στον παληό καλό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ), ο Κώστας Σαλαμούρας στο οικονομικό ( διευθυντης συνταξης επι πολλά χρονια στον ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ την εποχή της παντοδυναμίας του ), η Αμαλία Βεβελάκη στο ρεπορτάζ (τι συμπτωση! Και αυτή με πολλά χιλιόμετρα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ), η Χαρά Αναστασάκη στο καλλιτεχνικό και πολιτιστικό ( με ιστορία στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ ), η Μαρία Παναγιώτου στα διεθνή και ο Μίλτος Τσεκούρας στο αθλητικο. Αρχισυντάκτης εκδόσεως ειναι ο Ανδρεας Λιόσης με εικοσαετη προυπηρεσια στην αρχισυνταξία του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ( Τυχαίο; Δεν...νομίζουμε!), αρχισυντακτης του ενθέτου "Σαββατοκυριακο" ο Γιώργος Πούλος και art director o Ηλίας Τρακάδας .
Και τι θα πρεσβευει η "δημοκρατία";
Οπως μαθαίνουμε στόχος της ειναι να αγκαλιάσει ολη την κεντροδεξιά παράταξη.Θα στηριζει ομως (με κριτική αποψη εννοείται) και με το χέρι στην καρδιά τον εκάστοτε ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας! Συμφωνα με πληροφοριες ο Γιαννης Φιλιππάκης ( ο οποίος τυγχάνει φιλος του Αντώνη Σαμαρά απο την εποχη που ηταν ενας απλος βουλευτης Μεσσηνιας ) αποφάσισε να μπει στην "περιπέτεια" της εκδοσης μίας εφημεριδας - σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς - την ημερα των εσωκομματικων εκλογων αναδειξης νεου αρχηγου της Ν.Δ. . Οταν εκατονταδες χιλιαδες απλοι ψηφοφοροι και φιλοι της Ν.Δ. , μεταξυ αυτων γιαγιάδες και παππούδες , θελησαν να πάρουν την τύχη του κόμματος που ψηφιζουν στα χέρια τους!
Θα κριθεί στο...γήπεδο λοιπόν
η "δημοκρατία" για την οποία πολύ μελάνι εχει χυθεί και πολλές συζητήσεις εχουν "ανάψει".Λιγη υπομονή! Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, θα ανοίξει τα πανιά της .Της ευχόμαστε να ειναι καλοτάξιδη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου