Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

96 και σήμερα, 95 και σήμερα...


- Σαν τον φαντάρο μετρά τις ημέρες πριν την επόμενη επίσκεψη της τρόικας ο υπουργός Οικονομικών
- Ασφυκτικά χρονοδιαγραμμάτα για τις μεγαλύτερες αλλαγές που έχει δει η χώρα και που φέρνουν αντιδράσεις
- “Μας μένουν μόνο 97 ημέρες”.. είπε πρόσφατα με αγωνία του σύμφωνα με τον κυριακάτικο Τύπο

Ο κ. Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα σε σύσκεψη που είχε με στενούς του συνεργάτες ξεκίνησε λέγοντας με αγωνία: “Μας μένουν μόνο 97 ημέρες”.. Χαρακτηριστική και η “ατάκα” του πρωθυπουργού στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο που ζήτησε τα σχέδια των υπουργών για το τι έχει να κάνει ο καθένας στον τομέα του και πότε θα γίνει αυτό, “αύριο”...

Το τοπιό για τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι ασφυκτικό πράγμα που καταλαβαίνει και όποιος περνά το βράδυ – ακόμη και αργά- από το Σύνταγμα και βλέπει τα φώτα του τελευταίου ορόφου αναμμένα. Οι υπουργοί Οικονομικών δεν φημίζονται για τη λαμπρή δημοφιλία τους και την πολιτική καριέρα που κάνουν μετά και ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει λάβει τα χειρότερα και σκληρότερα μέτρα που έχει δει ποτέ η χώρα.

Στο τέλος Φεβρουαρίου η τροίκα ξανάρχεται με ακόμη αγριότερες διαθέσεις από την προηγούμενη, καθώς τώρα δόθηκαν οι πιο αυστηρές εντολές και πρέπει να παρθούν οι πιο κρίσιμες αποφάσεις – εκείνες που θα συγκρουστούν με τον σκληρό πυρήνα του κράτους.

Στο διάστημα αυτό πρέπει η κυβέρνηση να έχει έτοιμα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το νέο εργασιακό, η απελευθέρωση επαγγελμάτων, η αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ με τις χιλιάδες προσωπικό και τους συνδικαλιστές “σπλάχνα από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ” όπως ειπώθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο, οι αποκρατικοποιήσεις που ήδη έχουν προκαλέσει απεργίες στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με τις συγχωνεύσεις των περιφερειακών αεροδρομίων.

Και φυσικά το σχέδιο για συγχωνεύσεις των δημοσίων υπηρεσιών στο δημόσιο τομέα με χιλιάδες μετατάξεις, που δεν ξέρουν ακόμη πώς θα βγει.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου