Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Φίλοι για πάντα!


Στην πρώτη κοινή τους συνέντευξη, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ιβκοβιτς, παρά την αντιπαλότητα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, δηλώνουν φίλοι για πάντα! Τι λένε για την οικονομική κρίση, τη ζωή τους στα παρκέ και τη βία στα γήπεδα...

Αναλυτικά η συνέντευξη τους στην «Καθημερινή»


Γνωρίστηκαν στα γήπεδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ως προπονητής και παίκτης. Η φιλία τους αναπτύχθηκε με τα χρόνια και τώρα ο «δάσκαλος» και ο «μαθητής» συγκρίνουν τα τρόπαιά τους στο μπάσκετ. Εχουν αναμετρηθεί 18 φορές από τους πάγκους αντίπαλων ομάδων και μετρούν από 9 νίκες ο καθένας. Τον Ιανουάριο στην αναμέτρηση των αιωνίων κάποιος από τους δύο θα υπερτερεί κατά μία νίκη.

Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δύο θρυλικές φιγούρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ μιλούν στην «Κ» για το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, την Ελλάδα, την οικονομική κρίση, τη ζωή τους στα παρκέ, τη βία στα γήπεδα και τη μοναδική τους φιλία που δεν θα τη χαλάσει κανείς, όσες φορές κι αν βρεθούν αντιμέτωποι. Το ραντεβού μας δόθηκε στο στέκι τους, το «Daylight» στο Κολωνάκι, όπου κάποιες φορές ο νικητής μιας μεταξύ τους αναμέτρησης έχει γευτεί το κρασί του θριάμβου το οποίο φυσικά κερνάει πάντα ο ηττημένος. Σε άλλες εποχές ίσως το κέρασμα να συμπεριελάμβανε και ζωντανή μουσική καθώς ο Ντούντα έχοντας ζήσει πολλά περισσότερα χρόνια στη χώρα μας δηλώνει τυχερός που πρόλαβε να ακούσει το μπουζούκι του Τσιτσάνη στο Χάραμα και τη φωνή του Στράτου Διονυσίου στα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Η φυσική υπεροχή του δάσκαλου γίνεται αμέσως αντιληπτή και μόνο από τη στάση του σώματος.

Ο Ζοτς κάθεται απέναντι στον Ντούντα με τα δάκτυλα των χεριών σταυρωμένα μπροστά από τα πόδια, το κεφάλι ελαφρώς γερμένο και τα μάτια χαμηλωμένα δείχνοντας απεριόριστο σεβασμό στον άνθρωπο που του έμαθε τα πάντα, τον μέντορά του. Στο ερώτημα αν ο «μαθητής» έχει ξεπεράσει τον «δάσκαλο» ο Ιβκοβιτς ξεκαθαρίζει ότι «ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος κόουτς» και δεν μπαίνει καν σε μια ανώφελη σύγκριση. Ο Ομπράντοβιτς χαμογελάει κολακευμένος χωρίς ίχνος υπεροψίας. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού νιώθει μεγάλη τιμή για την αγάπη και τον σεβασμό που απολαμβάνει στη χώρα μας και αφήνει για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναλάβει στο μέλλον την τεχνική ηγεσία στην Εθνική Ελλάδος όταν και αν δεχτεί πρόταση από την ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου