Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Κλειστά τα λιμάνια μέχρι την Τρίτη - Η ΠΝΟ κόβει τη χώρα στα δύο - Εικόνες εξαθλίωσης στα νησιά


- Οργή στα νησιά με τους κατοίκους να βρίσκονται στο έλεος του Θεού
- Χιλιάδες τόνοι προϊόντων σαπίζουν στον ντόκο των λιμανιών - Σε απόγνωση οι αγρότες



Νέα 48ωρη απεργία έως τα ξημερώματα της Τρίτης αποφάσισε το Σάββατο η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, που σημαίνει ότι για δέκα ολόκληρες ημέρες τα λιμάνια της χώρας είναι κλειστά και οι κάτοικοι της νησιωτικής χώρας στο έλεος του Θεού.

Η ΠΝΟ αναφέρει:

«Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας κατέληξε σε αυτήν απόφαση διαπιστώνοντας, ότι με εξαίρεση την Ένωση Πορθμείων, που υπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Συμφωνίας για τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2010 και τις εργοδοτικές Οργανώσεις : 1/Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και 2/Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, που προηγήθηκαν, δεν υπάρχει προθυμία προσέλευσης των εργοδοτών των άλλων κατηγοριών πλοίων, στην υπογραφή και των υπόλοιπων ΣΣΕ για το 2010, που ήδη πλησιάζει στη λήξη του.

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η Διοίκηση κατέληξε στην αυτονόητη απόφαση να συνεχίσει την απεργιακή κινητοποίηση μέχρι την ικανοποίηση αυτών των αιτημάτων, που είναι ήδη γνωστά από προηγούμενο Δελτίο Τύπου.

Έτσι η απεργία μας συνεχίζεται Πανελλαδικά με νέα 48ωρη απεργία από 06.00 ώρας της 28ης Νοεμβρίου 2010 μέχρι 06.00 ώρας της Τρίτης 26 Νοεμβρίου 2010 και με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης και περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή ΣΣΕ 2010, ήτοι : 1/Ακτοπλοϊκά Επιβατηγά – Οχηματαγωγά, 2/Μεσογειακά Φορτηγά, 3/Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κοχ.

Από την απεργία που θα συνεχιστεί λοιπόν έως την Τρίτη και ενδεχομένως να συνεχιστεί και περαιτέρω έχουν "γονατίσει" στην κυριολεξία τα νησιά, ενώ οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση καθώς πολλοί καταβάλουν ήδη τις ποινικές ρήτρες για τα συμβόλαια που έχουν κλείσει.

Καζάνι που βράζει η αγροτιά στην Κρήτη

Τόνοι οπωροκηπευτικών σαπίζουν στον ντόκο των λιμανιών της Κρήτης με αποτέλεσμα να αντιδρούν οι αγρότες οι οποίοι βλέπουν τα προϊόντα τους να μην μπορούν να πάρουν το δρόμο για Αθήνα και από εκεί για το εξωτερικό, με αποτέλεσμα να χάνουν το εισόδημά τους και επιπλέον να πληρώνουν και το πρόστιμο από τις ποινικές ρήτρες.

Πλέον αντιδράσεις υπάρχουν από το σύνολο των αγροτικών συνεταιρισμών, οι οποίοι καλούν την κυβέρνηση να λάβουν άμεσα μέτρα, προκειμένου να δοθεί μία λύση στο μαρτύριό τους. Μάλιστα, όπως λένε αυτό ήταν το τελειωτικό χτύπημα, καθώς αυτή η περίοδος είναι η καλύτερη για τις εξαγωγές λόγω και της εορταστικής περιόδου.

Στα Χανιά ιδιαίτερα προβλήματα υπάρχουν με τους παραγωγούς των κηπευτικών της Κουντούρας και του Ελαφονησίου καθώς αυτή την περίοδο η παραγωγή φτάνει στο 80%.Πολλοί από αυτούς έχουν συμβόλαια με αγορές της Αθήνας και του εξωτερικού και τα προϊόντα μένουν στα αζήτητα,δεδομένου ότι τα περισσότερα από αυτά είναι ευπαθή και κινδυνεύουν οι παραγωγοί να χάσουν τα συμβόλαια.

Χωρίς προϊόντια τα ράφια των σούπερ μάρκετ στη Νάξο

Όπως καταγγέλλει χρήστης του NewsIt στην Νάξο ήδη οι πρώτες ελλείψεις έχουν κάνει την εμφάνισή τους, καθώς όπως αναφέρει στα ράφια των σούπερ μάρκετ πλέον τα προϊόντα άρχισαν να εξαφανίζονται. Την ίδια ώρα, στο λιμάνι της Νάξου παραμένει ακινητοποιημένη μία νταλίκα με τόνους ψαριών που είχε προορισμό την Αθήνα

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου