Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Θέμα: Οι 246 μεταγραφές του πρωταθλήματος


Πρωταθλητής και στις επιτυχημένες μεταγραφές ο Ολυμπιακός, ενώ από την άλλη ο Πανσερραϊκός είναι η ομάδα με τις πιο άστοχες κινήσεις. Διαβάστε και τις 246(!) προσθήκες των ομάδων χειμώνα/καλοκαίρι και βγάλτε τα συμπεράσματα σας...
Στην Ελλάδα έχουμε μία μανία με τις μεταγραφές και πάντα ζητάμε από τις ομάδες μας να ενισχυθούν, ακόμα και αν δεν υπάρχει λόγος. Αυτό έχει οδηγήσει στο φαινόμενο να έρχονται μία καραβιά ποδοσφαιριστών και λίγους μήνες μετά να κουνάνε μαντήλι.

Για να πάρετε μία πρώτη γεύση να πούμε πως χειμώνα / καλοκαίρι έγιναν συνολικά 246 μεταγραφές, από τις οποίες είναι ζήτημα αν οι μισές των μισών έχουν πιάσει.
Ο Ολυμπιακός πάντως αν και έκανε αρκετές μεταγραφές το καλοκαίρι, οι περισσότερες βοήθησαν αρκετά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος ενώ μόλις μία μπορεί να κριθεί ως αποτυχημένη και αυτή είναι του Ουρτάδο.

Από εκεί και πέρα Ηρακλής, Πανσερραϊκός, Παναθηναϊκός, Καβάλα, Πανιώνιος, Αστέρα Τρίπολης και Άρης, μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν αρκετά. Καλοκαίρι και χειμώνα ψώνισαν από σβέρκο...

Τέλος να πούμε πως αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές είτε έχουν αποχωρήσει από τις ομάδες, είτε δεν υπολογίζονται, είτε πραγματικά δεν ξέρουμε που βρίσκονται.


ΑΕΚ: 10 μεταγραφές το καλοκαίρι, 3 τον χειμώνα

Από τις δέκα μεταγραφές μόνο οι τρεις (τέσσερις για όσους είναι fan του Ναοσύτι)μπορούν να χαρακτηριστούν επιτυχημένες. Οι υπόλοιπες είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας ή έχουν φύγει σε άλλες ομάδες. Το χειμώνα ωστόσο οι δυο προσθήκες κάτι έχουν δείξει.

Καλοκαίρι: Λυμπερόπουλος, Αργυρίου, Ματεντζίδης, Έντερ, Δέλλας, Νταντόμο, Ντιόπ, Νασούτι, Πατσατζόγλου, Ίντζογλου.

Χειμώνας: Ματέος, Μίτσελ, Μπαχά.

Ολυμπιακός: 14 μεταγραφές το καλοκαίρι, 2 τον χειμώνα

Από τις δεκατέσσερις μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι, οι οκτώ έχουν πιάσει και παρέμειναν στην ομάδα. Οι υπόλοιποι τέσσερις είτε πήγαν δανεικοί, είτε δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν (π.χ. Ουρτάδο, Μέγιερι). Το χειμώνα έγιναν δυο κινήσεις. Ο Τζιμπούρ έχει εντυπωσιάσει, όμως το ίδιο δεν συμβαίνει και με τον Μανιάτη.

Καλοκαίρι: Μιραλάς, Μέγιερι, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Χολέμπας, Ρόμενταλ, Ριέρα, Επστάιν, Νέμεθ, Φουστέρ, Πάντελιτς, Ουρτάδο, Παπάζογλου, Σουμπίνιο.

Χειμώνας: Μανιάτης, Τζιμπούρ.

Παναθηναϊκός: 6 μεταγραφές το καλοκαίρι, 1 τον χειμώνα

Ρηχά κινήθηκε ο Παναθηναϊκός. Από τις έξι μεταγραφές που έκανε το καλοκαίρι, μόλις μία μπορούμε να πούμε πως έπιασε και αυτή είναι του Μπουμσόνγκ. Οι άλλοι είτε έφυγαν, είτε δεν παίζουν, είτε δεν έχουν ξεχωρίσει. Τον χειμώνα ήρθε μόνο ο Κοτσόλης ως ελεύθερος.

Καλοκαίρι: Γκοβού, Φερνάντες, Ιωαννίδης, Μπουμσόνγκ, Γκαρσία, Πλεσί.

Χειμώνας: Κοτσόλης

ΠΑΟΚ: 6 μεταγραφές το καλοκαίρι, 3 τον χειμώνα

Από τις έξι μεταγραφές του καλοκαιριού μόνο η μία φαίνεται πως έπιασε και αυτή είναι του Σαλπιγγίδη. Άντε να βάλουμε και την επιστροφή των Αθανασιάδη,Τσουκαλά. Τον χειμώνα ήρθαν τρεις παίκτες, αλλά είναι νωρίς για να κριθούν καθώς δεν έπαιξαν πολύ.

Καλοκαίρι: Σαλπιγγίδης, Ζουέλα, Μπουσαϊντί, Ελ Ζαρ, Γιακουμής, Σακελλαρίου.

Χειμώνας: Αρίας, Έτο, Τσουκαλάς.

Άρης: 14 μεταγραφές το καλοκαίρι, 5 τον χειμώνα

Πολύ πράμα ήρθε το καλοκαίρι για τον Άρη. Από όλους αυτούς μόνο οι τέσσερις έπιασαν και άντε να βάλουμε τον Τσέζαρεκ για κάποια κρίσιμα γκολ. Τον χειμώνα ήρθαν πέντε παίκτες που φαίνεται πως μπορούν να βοηθήσουν.

Καλοκαίρι: Τσεσνάουσκις, Λαζαρίδης, Βελλίδης, Μενδρινός, Οριόλ, Γκαμπρίνι, Τσέζαρεκ, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης, Χουάνμα, Τόχα, Ρουίζ, Φατί, Πορτίγια.

Χειμώνας: Ντανίλο Περέιρα, Σακάτα, Μπομπαντίγια, Καστίγιο, Πορτίγια.

Καβάλα: 21 μεταγραφές το καλοκαίρι, 4 τον χειμώνα

Πρωταθλήτρια μεταγραφών η Καβάλα, αφού ήρθαν εικοσιένα παίκτες! Από όλους αυτούς επτά μόνο έπιασαν, οι άλλοι είτε δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, είτε έχουν φύγει, είτε είναι στα αζήτητα! Τον χειμώνα οι άνθρωποι της Καβάλας συγκρατήθηκαν και έκαναν μόλις τέσσερις. Οι δυο παίζουν στη βασική ενδεκάδα.

Καλοκαίρι: Σκλιοπίδης, Δεληζήσης, Ναζλίδης, Μωυσίδης, Τόμασιτς, Βαγέχο, Αυλωνίτης, Τρίψας, Πέρες, Αλεξάντροβιτς, Βουτσίσεβιτς, Σόκοτα, Καρντόσο, Ογκμπέτσε, Γκαλίνοβιτς, Χργκοβιτς, Γκρέμπιτς, Αμπντούν, Νταρσεβίλ, Καπνόπουλος, Νταλίνο Σίλβα.

Χειμώνας: Ρίος, Αποστολίδης, Νικουλάε, Σισίνιο.

Ατρόμητος: 6 μεταγραφές το καλοκαίρι, 1 τον χειμώνα

Λίγοι και καλοί που λέει και η παροιμία, μόνο που εμείς θα το αλλάξουμε λίγο και θα πούμε: "ένας και καλός" και αυτός είναι ο Καμαρά. Οι άλλοι είτε δεν ξεχώρισαν, είτε πήγαν δανεικοί. Το καλοκαίρι ήρθε ο Δάρλας και είναι τραυματίας.

Καλοκαίρι: Σαμπού, Καμαρά, Σούφλος, Ζουμπουλάκης, Βάσι, Ανδρόυτσος.

Χειμώνας: Δάρλας

Εργοτέλης: 5 μεταγραφές τον χειμώνα, 1 το καλοκαίρι

Και εδώ είχαμε λίγες μεταγραφές. Από αυτές σίγουρα του Ολίσε έπιασε και λίγο του Αλεξόπουλου. Τον χειμώνα έγινε η προσθήκη του Ηλία Κυριακίδη, που έχει δώσει βοήθειες μέχρι στιγμής.

Καλοκαίρι: Ολίσε, Κονδυλάκης, Χαντί, Πηγιάκης, Αλεξόπουλος.

Χειμώνας: Κυριακίδης.

Ολυμπιακός Βόλου: 15 μεταγραφές το καλοκαίρι, 5 τον χειμώνα

Ίσως η δεύτερη ομάδα με τις πιο πετυχημένες μεταγραφές, αφού από τους δεκαπέντε παίκτες οι οκτώ έχουν πιάσει, ενώ οι υπόλοιποι έχουν δοθεί δανεικοί ή έχουν αποχωρήσει. Τον χειμώνα ήρθαν πέντε παίκτες από τους οποίους οι τρεις έχουν παίξει αρκετά.

Καλοκαίρι: Ρόκα, Σελέζι, Ρόκκας, Ρίκκα, Μάρτιν, Γιακούποβιτς, Τομάς, Σανκαρέ, Σκάρος, Μπρέσκα, Φρατζιπάνε, Ντολεζάι, Κάστρο, Γκότοβος, Ζέρης.

Χειμώνας: Μπερτόλντι, Ροντρίγκες, Αναστασίου, Ακόστα, Νέμεθ.

Κέρκυρα: 12 μεταγραφές το καλοκαίρι, 4 τον χειμώνα

50-50 είναι τα πράγματα για την Κέρκυρα, αφού από τις δώδεκα μεταγραφές του καλοκαιριού σχεδόν όλοι έχουν μείνει, όμως οι επτά μπορούμε να πούμε πως έχουν πιάσει. Τον χειμώνα οι δυο κινήσεις ήταν λουκούμι.

Καλοκαίρι: Μακρής, Μίχος, Γιάντσης, Στολτίδης, Μαϊστόροβιτς, Περνία, Κωνσταντόπουλος, Επστάιν, Βερονέζι, Ηλίας Ιωάννου, Βιόπουλος, Μάρκοβιτς.

Χειμώνας: Γραμμόζης, Μαζνόφ, Ρίκα, Μονιάκης.

Ξάνθη: 10 μεταγραφές το καλοκαίρι, 1 τον χειμώνα

Ναι είναι αλήθεια πως η Ξάνθη δεν έκανε πολλές μεταγραφές, βέβαια δεν έλειψαν οι αγαπημένες προσθήκες που έφυγαν σε χρόνο d.t. Από τις δέκα κινήσεις οι πέντε έπιασαν, ενώ οι άλλες πέντε είτε δεν συνεχίζουν στην ομάδα είτε είναι στα αζήτητα.Τον χειμώνα ήρθε ο Καζάκης.

Καλοκαίρι: Βρονταράς, Καθάριος, Στιούαρτ, Κατόνγκο, Αλτιπαρμακόφσκι, Ολουμπάγιο, Μπόατενγκ, Γκλέισον, Τσουμάνης, Μπεκαμένγκα.

Χειμώνας: Καζάκης

Ηρακλής: 18 μεταγραφές το καλοκαίρι, 5 τον χειμώνα

Έτσι όπως ξεκίνησε η σεζόν ήταν λογικό οι μισές και παραπάνω να φύγουν όπως ήρθαν. Έχουμε και λέμε, από τις δεκαοκτώ μεταγραφές οι επτά έχουν πιάσει (άντε οκτώ με τον Κανακούδη), οι άλλοι; Ποιος ξέρει... Τον χειμώνα ήρθαν πέντε παίκτες και όλοι έχουν βοηθήσει!

Καλοκαίρι: Κρέιτσι, Πιτσόκος, Κολίτσι, Αλετσένβου, Ζαβαρίζε, Κανακούδης, Σοτ, Σολτάνι, Αραμπατζής, Λίμα, Ελευθερόπουλος, Χοσέμι, Σίσιτς, Ραντούικο, Ντάνι, Ρομάν, Κυριαζής, Μήτσικας.

Χειμώνας: Καϊτά, Επαλέ, Βιτκόφσκι, Ζερκά, Μαχόπ.

Πανιώνιος: 12 μεταγραφές το καλοκαίρι, 4 τον χειμώνα

Εδώ και αν μιλάμε για ρεκόρ αστοχίας. Από τις δώδεκα κινήσεις άντε με καλή καρδιά να πούμε πως οι τρεις έπιασαν. Οι άλλοι είτε έφυγαν, είτε δεν παίζουν. Τον χειμώνα ήρθαν τέσσερις παίκτες και οι τρεις έχουν βοηθήσει αρκετά.

Καλοκαίρι: Μάχο, Κοιλιάρας, Σκούρτης, Βαζ Τε, Πούπο, Πάλιτς, Παναγόπουλος, Χίκα, Φουνγκβάγιο, Σαλαλί, Βαρό, Ρίσγκαρντ.

Χειμώνας: Γκαλίτσιος, Μήτρογλου, Κιρβέλια, Σβέρκος.

Αστέρας Τρίπολης: 16 μεταγραφές το καλοκαίρι, 4 τον χειμώνα

Δεκατέσσερις παίκτες ήρθαν, ένας επιθετικός της προκοπής δεν βρέθηκε. Από όλους αυτούς έξι έπιασαν και οι υπόλοιποι είτε έφυγαν, είτε δεν παίζουν, είτε δεν υπολογίζονται. Τον χειμώνα ήρθαν τέσσερις φορ! Οι δυο παίζουν.

Καλοκαίρι: Αράς, Ρούμπλιν, Κονσεϊσάο, Κερ, Ρομπέρτο, Τσαμπούρης, Πιπίνης, Φορτούνης, Στεφανάκος, Ριμκεβίτσιους, Ροτζέριο, Ιβάνοφ, Φρανκού, Πουλίδο, Σκόνδρας, Ορόθκο.

Χειμώνας: Παπάζογλου, Γκογιανίρα, Αρσενίεβιτς, Ματούσιακ.

ΑΕΛ: 10 μεταγραφές το καλοκαίρι, 8 τον χειμώνα

Μεγάλη ρέντα και για την ΑΕΛ. Από τις δέκα μεταγραφές μόνο οι τρεις έπιασαν. Οι υπόλοιποι είτε έφυγαν, είτε παίζουν στην ομάδα Νέων (!), είτε δεν ξεχώρισαν. Τον χειμώνα ήρθαν οκτώ παίκτες και από αυτούς μόνο οι τέσσερις έχουν βοηθήσει αρκετά.

Καλοκαίρι: Ταυλαρίδης, Αμπάρης, Μακίνουα, Κανόμπιο, Ταλ, Μπαταβάνης, Ρέντζας, Κουζέν. Γκέρεμι, Φαλάγγας.

Χειμώνας: Κούλιτς, Κόζακ, Πλιάγκας, Μελίσσης, Αμπουμπακάρι, Τσιντοφάλκσι, Τσιμπάμπα, Πανκρατ.

Πανσερραϊκός: 16 μεταγραφές το καλοκαίρι, 4 τον χειμώνα

Τα λιοντάρια μας άφησαν νωρίς νωρίς... Από τις δεκαέξι μεταγραφές μόνο οι τρεις έπιασαν. Οι υπόλοιποι είτε έχουν φύγει, είτε δεν παίζουν, είτε έχουν φάει πάγκο τις τελευταίες αγωνιστικές. Τον χειμώνα ήρθαν τέσσερις παίκτες και οι τρεις παίζουν.

Καλοκαίρι: Παντελιάδης, Νόβοτα, Αμπουμπακάρι, Ράντμαν, Άμο, Βρούτσινα, Μαβενέ, Μπέλιτς, Νταλέ, Ζορντάο, Σουμπίνιο, Μπρίτες, Άλβαρες, Βλασσόπουλος, Σαββίδης, Μουσικάκης.

Χειμώνας: Φερνάντες, Μάρκοβιτς, Κις, Πάρκερ.

Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου