Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Χιλιάδες στην παρέλαση στην Νέα Υόρκη παρά το διαπεραστικό κρύο. Εορτασμός και σε Φιλαδέλφεια και Βαλτιμόρη για την 25η Μαρτίου


Του Σταύρου Μαρμαρινού
Η παγωνιά ήταν διαπεραστική το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της ελληνικής παρέλασης στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν, αλλά δεν κατάφερε να εμποδίσει χιλιάδες κόσμου να την παρακολουθήσουν και να χειροκροτήσουν τους ευσταλείς εύζωνες της Προεδρικής Φρουράς που είχαν έλθει από την Ελλάδα, και, φυσικά, τα νειάτα της Ομογένειας.
Οπως και τις προηγούμενες χρονιές, ο περισσότερος κόσμος είχε συγκεντρωθεί στα πεζοδρόμια μεταξύ της 66ης και 69ης Οδού, όπου υπήρχαν η μεγάλη εξέδρα των επισήμων και οι άλλες μικρότερες.
Με το τιμητικό Μπατάλιο, στην αρχή της Παρέλασης, η οποία φέτος είχε αφιερωθεί στην προτροπή προς όλους να επισκεφθούν την Ελλάδα, ήταν η φιλαρμονική του Σχολείου «Πλάτων» του Μπρούκλιν, ενώ αμέσως μετά το πανό της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης ακολουθούσαν οι τελετάρχες της φετινής Παρέλασης, που ήταν οι: Δημήτρης Καστανάς, Δρ. Ουίλιαμ Τένετ και οι δύο συμπρόεδροι της ομάδας ελληνικών θεμάτων (Hellenic Caucus) της αμερικανικής Βουλής, Κάρολιν Μαλόνι και Γκας Μπιλιράκης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου