Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

ΠΑΤΡΑ: Παπάς έστειλε στο εδώλιο... συμβολαιογράφο ...


ΑΦΟΥ ΕΚΑΝΕ... ΑΝΩ - ΚΑΤΩ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ...
Κατηγορούμενη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πατρών βρέθηκε μια συμβολαιογράφος με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης ύστερα από μήνυση... ιερέα. Η κατηγορούμενη τελικά αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών από το δικαστήριο.


Ο παπάς είχε μηνύσει τη συμβολαιογράφο γιατί όπως υποστήριζε σε πλειστηριασμό που είχε γίνει για ένα χωράφι, θεώρησε πως τον «έριξε». Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η κατηγορούμενη στο Δικαστήριο κατά τη διάρκεια της απολογίας της, αρχικά όλα έβαιναν καλώς ο ιερέας ήταν ο μόνος πλειοδότης, μέχρι όμως τη στιγμή που παρουσιάστηκε ένα ζευγάρι που εξεδήλωσε την επιθυμία να συμμετέχει στη διαδικασία. Όταν η συμβολαιογράφος βγήκε για προσωπικούς λόγους και μάλιστα για μικρό χρονικό διάστημα έξω από την αίθουσα, ο μηνυτής - παπάς, νόμιζε πως το έκανε για να συνεννοηθεί με τους «αντιπάλους» του στον πλειστηριασμό! Τότε άρχισαν να οξύνονται τα πνεύματα, κατά την καταγγελία ο ιερέας... τα είχε πάρει στο κρανίο και οι φωνές όλων των εμπλεκομένων ακούγονταν... έξω από την αίθουσα στην οποία διενεργείτο ο πλειστηριασμός!

Κάθε φορά που γινόταν μια προσφορά από την άλλη πλευρά ο παπάς φώναζε «και ένα» εννοώντας ότι προσφέρει ένα ευρώ περισσότερο από τους αντίπαλους πλειοδότες. Η «βαβούρα» ήταν μεγάλη και η συμβολαιογράφος όπως ήταν φυσικό, προσπαθούσε να βάλει τα πράγματα σε τάξη. Στην αρχή μάλιστα ο ιερέας αρνείτο να πλειοδοτήσει ισχυριζόμενος πως θα το κάνει όταν το θελήσει εκείνος, αλλά και η «αντίπαλη» πλευρά δεν έμενε ήσυχη. Η κατηγορούμενη επισήμανε ότι είχε αγχωθεί, αφού ο πλειστηριασμός τελείωνε και εκείνοι συνέχιζαν να καβγαδίζουν. Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσουν στις 2 και τέσσερα λεπτά ενώ ο πλειστηριασμός κανονικά έπρεπε να είχε λήξει ακριβώς στις 2 μετά το μεσημέρι. Το ακίνητο «χάθηκε» από τον παπά και έτσι η συμβολαιογράφος... κατέληξε στο εδώλιο!


Ο πάπας μίλησε ειρωνικά για την απόφαση!
Αξίζει να σημειωθεί πως όταν έληξε η συνεδρίαση ο ιερέας φανερά ενοχλημένος με την απόφαση αναφώνησε «η δικαιοσύνη έλαμψε για ακόμα μία φορά». Εντύπωση επίσης προκάλεσε το γεγονός πως ο ιερέας αποκάλυψε εν μέσω της ακροαματικής διαδικασίας πως... ξέρει από πλειστηριασμούς! Ανέφερε πως ο ίδιος έχει αγοράσει ακίνητα που είχαν βγει στο σφυρί , προκειμένου να προικίσει τα παιδιά του. Και φυσικά τόσο οι δικαστές όσο και το ακροατήριο τα έχασαν ακούγοντας τα παραπάνω από στόμα ιερωμένου.
www.dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου