Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Έπιασαν δυο απατεώνες ηλικιωμένων στην Καρδίτσα


Δύο από τους αδίστακτους απατεώνες που έβρισκαν εύκολα θύματα τα ανυποψίαστα γεροντάκια στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και τους άρπαζαν χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων στην Εφορία, έπεσαν επιτέλους στα χέρια της Αστυνομίας!

Οι δράστες, δύο άνδρες ηλικίας 40 και 41 χρόνων από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, εμφανίζονταν στα θύματά τους ντυμένοι με κουστούμι και γραβάτα, τους μιλούσαν ευγενικά και τους έπειθαν ότι γνώριζαν τα παιδιά τους τα οποία τάχα όφειλαν διάφορα χρηματικά ποσά στην Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας. Με τον τρόπο αυτόν, εξαπάτησαν μέσα σε τρεις ημέρες τέσσερις ηλικιωμένους ηλικίας 84, 80, 80 και 76 χρόνων στο Ερμήτσι, την Πορτή και την Κρυοπηγή Καρδίτσας και τους απέσπασαν συνολικά 1.050 ευρώ.

Όμως, κάποια από τα θύματα συγκράτησαν τα χαρακτηριστικά τους και τους αναγνώρισαν από τις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί, καθώς οι ευπαρουσίαστοι και ευγενείς απατεώνες ήταν σεσημασμένοι! Έτσι, τους εντόπισαν οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Μουζακίου, οι οποίοι τους συνέλαβαν. Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι ο ένας από αυτούς είχε κλέψει και 400 ευρώ μέσα από το σπίτι μιας γριούλας την ώρα που την απασχολούσε ο συνεργός του! Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί πόσους γέροντες εξαπάτησαν συνολικά.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου