Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Έβδομη ημέρα κατάληψης


Συνεχίζεται για έβδομη μέρα η κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών, καθώς σε αδιέξοδο οδηγήθηκε και η νέα συνάντηση που είχαν οι εργαζόμενοι με τον δήμαρχο Γ. Καμίνη.
Οι συμβασιούχοι που διεκδικούν τη μονιμοποίηση τους προχώρησαν σε κατάληψη αντιδρώντας στην πρόθεση του δημάρχου να συζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο τον προγραμματισμό 570 νέων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.
Ο δήμαρχος, πρότεινε στους εργαζόμενους να αποχωρήσουν από το κτίριο, προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός, δηλώνοντας ότι δεν θα επαναφέρει το θέμα των προσλήψεων στο δημοτικό συμβούλιο και ότι θα συμβάλλει προκειμένου να προωθηθεί προς την κυβέρνηση μία "ρύθμιση" για το ζήτημα.
Από την πλευρά τους, οι συμβασιούχοι αρνήθηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.
"Έκανα στα σωματεία μια πολύ συγκεκριμένη πρόταση: να καθίσουμε όλοι μαζί να συζητήσουμε ένα πλαίσιο ρύθμισης για τους συμβασιούχους το οποίο θα υποστηρίξουμε και θα προωθήσουμε στην κυβέρνηση. Ζήτησα παράλληλα να αποδώσουν το δημαρχιακό μέγαρο στη δημοτική αρχή προκειμένου αυτή να μπορέσει τη Δευτέρα σε συνθήκες πλήρους ελευθερίας να συζητήσει και να ψηφίσει τον προϋπολογισμό του Δήμου. Δυστυχώς, τα σωματεία απέρριψαν συνολικά την πρότασή μου. Επέδειξαν μια στάση την οποία με συνδικαλιστικά κριτήρια αδυνατώ να κατανοήσω", δήλωσε ο Γ. Καμίνης.
newstoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου