Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Οι Ευρωπαίοι πετάνε το 25% των τροφίμων που αγοράζουν

Παρά την υψηλή αυτή ποσότητα απορριμμάτων, το 55,4% των ελληνικών νοικοκυριών και το 58,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ θεωρούν ότι «δεν παράγουν υπερβολικές ποσότητες απορριμμάτων», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες...Τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στη Ρουμανία (74,9%), τη Βουλγαρία (73,5%) και τη Λετονία (72,8%) και τα χαμηλότερα στην Κύπρο (42,6%) και την Ισπανία (46,9%).
Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, οι Ευρωπαίοι υποεκτιμούν και την ποσότητα των τροφίμων που καταλήγουν στα σκουπίδια. Αναλυτικότερα, το 58,9% των Ελλήνων και το 71,4% των πολιτών στην ΕΕ θεωρούν ότι λιγότερο από το 15% των τροφίμων που αγοράζουν, καταλήγουν στα σκουπίδια. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικαλείται τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης, από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα ευρωπαϊκά νοικοκυριά «πετάνε» περίπου το 25% των τροφίμων που αγοράζουν.
Τέλος, σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 78% των ελληνικών νοικοκυριών και το 89,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ δηλώνουν ότι διαχωρίζουν τα απορρίμματα για σκοπούς ανακύκλωσης.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου