Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι των εκτελέσεων Λαζαρίδη και Μαυράκη – Νέα στοιχεία για τον “πόλεμο” της νύχτας


Όλα δείχνουν ότι η έρευνα-μαμούθ των αστυνομικών έφερε νέα στοιχεία για τα “συμβόλαια θανάτου” εναντίων δύο γνωστών επιχειρηματιών αλλά και για δολοφονίες που εντάσσονται στον λεγόμενο “πόλεμο της νύχτας”.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Μπάμπη Λαζαρίδη, συντρόφου της τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη και του Γεράσιμου Μαυράκη, συντρόφου της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου φαίνεται πως συμπληρώθηκαν με στοιχεία από τις πολύμηνες παρακολουθήσεις.

Δεν είναι όμως οι μόνες υποθέσεις. Όλα δείχνουν ότι, από συνομιλίες κυρίως, υπάρχουν στοιχεία και για τον πόλεμο μεταξύ “νονών της νύχτας” καθώς φαίνεται οι αστυνομικοί ερευνούν ξανά τη δολοφονία του Αλέκου Κοσμόπουλου

20 Οκτωβρίου 2007, δολοφονία Γεράσιμου Μαυράκη

Ο σύζυγος της ηθοποιού Νένας Χρονοπούλου βρισκόταν στην οδό Πειραιώς. Μια μοτοσικλέτα με δύο άτομα χωρίς πινακίδες πλησίασε τη δική του μοτοσικλέτα. Οι δολοφόνοι σταμάτησαν δίπλαμ του και ο ένας από αυτούς άρχισε να πυροβολεί.

Παρά τον καταιγισμό πυρών ο δολοφόνος φαίνεται ότι κατέβηκε από τη μοτοσικλέτα πήγε πάνω από τον Γεράσιμο Μαυράκη και τον πυροβόλησε άλλες τρεις φορές για να βεβαιωθεί ότι είχε σκοτώσει το θύμα του.
Κάποιοι τίτε μίλησαν για “συμβόλαιο θανάτου” και συνδίασαν το περιστατικό με τη δολοφονία του κουμπάρου του Γιώργου Αυτιά λίγους μήνες πριν.

Το θύμα είχε συλληφθεί το 2003 μαζί με τον Γιώργο Αυτιά και είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε ομάδα εκβιαστών.
Δεκατρείς μήνες πριν από τη δολοφονία του Γεράσιμου Μαυράκη, άγνωστοι είχαν πετάξει χειροβομβίδα στο σπίτι στο οποίο διέμενε μαζί με τη Νένα Χρονοπούλου.

13 Δεκεμβρίου 2008, δολοφονία Μπάμπη Λαζαρίδη

Οι δολοφόνοι είχαν στήσει καρτέρι έξω από το ξενοδοχείο όπου διέμενε ο ιδιοκτήτης του κέντρου Μούσες. Όταν ο Μπάμπης Λαζαρίδης και η σύντροφός του Αγγελική Ηλιάδη βγήκαν τους “γάζωσαν” ρίχνοντας τουλάχιστον 20 σφαίρες.
Και πάλι κάποιοι μίλησαν για “συμβόλαιο θανάτου” και πάλι η δολοφονία συνδέθηκε με μια ακόμη λίγες ημέρες πριν, στις 8 Νοεμβρίου όταν είχε δολοφονηθεί στο κέντρο της Αθήνας ο Αλέκος Κοσμόπουλος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τον δολοφόνησαν δύο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Ο Αλέκος Κοσμόπουλος είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για δολοφονίες, ληστείες, εκβιασμούς και άλλα αδικήματα. Είχε αποφυλακιστεί το 2003.

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου