Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Νέα επίθεση στον υπουργό Οικονομικών


Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην κυβέρνηση «αλαλούμ και σκορποχώρι»

Για τον κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «σαν άλλος καλόγερος του μεσαίωνα βαπτίζει το κρέας ψάρι» και προαναγγέλλει νέα σκληρά μέτρα τα οποία όμως αποκαλεί «διαρθρωτικές παρεμβάσεις». Ο κ. Μιχελάκης θύμισε παλαιότερη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ο οποίος είχε πει ότι «δεν θα ληφθούν άλλα μέτρα και δεν θα είναι εκείνος που θα τα ανακοινώσει». Με δεδομένο ότι «οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις» στην ουσία είναι νέα μέτρα ο κ. Μιχελάκης επανέφερε το αίτημα της ΝΔ για απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών.

Ο κ. Μιχελάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για ανακολουθία: «Μετά την σύνοδο της ΕΕ ο πρωθυπουργός πανηγύριζε υποστηρίζοντας ότι δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική του και επιβεβαιώνονται οι θετικές αποφάσεις της Ευρωζώνης και ότι είχε φτάσει σε ένα πολύ καλό συνολικό αποτέλεσμα». Λίγες ημέρες μετά συνέχισε ο κ. Μιχελάκης ο κ. Παπακωνσταντίνου χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της ΕΕ ανεπαρκείς και προσθέτει ότι «δεν έχουν ισορροπία, δεν είναι πλήρεις και δεν δίνουν καμία απόκριση στα πραγματικά προβλήματα ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης». Και συμπέρανε ότι «από αυτή την πρωτοφανή ανακολουθία το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι νέα σκληρά μέτρα».

Ο κ. Μιχελάκης αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα θύμισε τις δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Παντελή Οικονόμου ο οποίος ζήτησε την απεμπλοκή από το μνημόνιο καθώς και στις δηλώσεις των κ.κ. Γιάννη Βούρου, Κώστα Καρτάλη, Όλγας Τέντε, Νίκου Ζωίδη οι οποίοι εξαπέλυσαν οξύτατες επιθέσεις εναντίον υπουργών με φράσεις «σε επίπεδο κυβέρνηση δεν γίνεται τίποτε, δοκιμάζονται οι αντοχές μας, τα ψέματα τελειώσανε και τα κεράκια λιώσανε». «Τα όσα είπαμε για αλαλούμ και σκορποχώρι δεν αρκούν για να περιγράψουν την κατάσταση στο κυβερνών κόμμα» κατέληξε ο κ. Μιχελάκης.

Η ΝΔ ετοιμάζει την επικαιροποιημένη πρότασή της για την οικονομία, το «Ζάππειο 2» αν και δεν έχει ανακοινώσει την ημερομηνία της ανακοίνωσης που θα εξαρτηθεί και από τις αντίστοιχες ανακοινώσεις της κυβέρνησης στις 15 Απριλίου.

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου