Τρίτη 17 Μαΐου 2011

"Υπ αριθμόν -1- πρόβλημα της Αθήνας το μεταναστευτικό"

Ας κάνουμε κάτι λοιπόν........

Ως το υπ' αριθμόν "1" πρόβλημα της Αθήνας, και όχι μόνον, χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης το μεταναστευτικό, πρόβλημα στο οποίο...
«αν δεν καταφέρουμε να απαντήσουμε, δεν θα μπορέσουμε ταυτόχρονα να ασκήσουμε πολιτική ανάταξης της πρωτεύουσας, που περνά βαθύτατη κρίση».

Μιλώντας ενώπιον της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για τη μελέτη του μεταναστευτικού ζητήματος, ο δήμαρχος της Αθήνας, σημείωσε ότι διαπιστώνεται «προϊούσα δημογραφική κατάπτωση στο Κέντρο της Αθήνας, κάτι που αναμένεται να καταγραφεί και από τη διενεργούμενη απογραφή, με αποτέλεσμα τα πιο δυναμικά στοιχεία του πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεις να εγκαταλείπουν τα κέντρο της πόλης».

Σε ερωτήσεις των βουλευτών κ.κ. Θ.Νάκου, Ν.Ζωΐδη, Αδ.Γεωργιάδη, Χρ.Μαγκούφη, Παντ.Οικονόμου, Ν.Παπακωνσταντίνου, Ηρούς Διώτη και Αγγ.Μανωλάκη, ο δήμαρχος Αθηναίων ήταν σαφής:

"Τα πογκρόμ μπορεί να δίνουν σε μερικούς την αίσθηση της ασφάλειας, αλλά είναι κακό προηγούμενο, αφού δεν λύνεται το πρόβλημα με ανακύκλωση της βίας, η οποία τότε θα εξαπλωθεί κατά τρόπο ανεξέλεγκτο". Επανέλαβε για πολλοστή φορά, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνον αστυνομικό πρόβλημα, όπως το θέμα της ασφάλειας δεν θα το λύσει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ παραδέχθηκε ότι έχει δημιουργηθεί εσφαλμένη εντύπωση και αυξημένες προσδοκίες για το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας, για την οποία είπε ότι εντονότατα προβληματίζεται για τον προσανατολισμό που πρέπει να έχει.

"Όσο μπορούμε θα βοηθήσουμε το υπουργείο και την κυβέρνηση να ελέγξουμε την κατάσταση», τόνισε, προσθέτοντας ότι «όσο δεν υπήρχε κρίση, το παραεμπόριο ήταν μία εκτόνωση, αλλά με την κρίση παρουσιάζονται κάποιοι διατεθειμένοι να εγκληματήσουν κι αυτό συνιστά οργανωμένο έγκλημα του οποίου ηγούνται Έλληνες».


PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου