Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Έξι σιδηρές κυρίες στηρίζουν Σαμαρά

 Eίναι όλες μία και μία

Μπορεί στη «Συγγρού» να αναζητούν κυριολεκτικά με το κιάλι γυναικείες παρουσίες για να ενισχύσουν τα επόμενα ψηφοδέλτια του κόμματος, οι λίγες όμως κυρίες της παράταξης, μοιάζουν να είναι και …εκλεκτές!
Νέές αφίξεις αλλά και σταθερές αξίες, αποτελούν τη «γυναικεία δύναμη» της Νέας Δημοκρατίας, που μάλλον θα εύχονταν να διέθετε μεγαλύτερο αριθμό ανάλογων προσωπικοτήτων, αφού με το πείσμα και τον δυναμισμό τους, μοιάζουν να κερδίζουν το στοίχημα και να κλέβουν την παράσταση από τους άνδρες συναδέλφους τους.
Η ωραία Βασιλική

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του προέδρου, με τη διακριτική στάση της, την εχεμύθεια, αλλά και την εργατικότητα της. Μπορεί επί των ημερών του Πάνου Παναγιωτόπουλου, η νεαρή πολιτικός να ήταν κάτι παραπάνω από παραγκωνισμένη, τα πράγματα όμως σήμερα δείχνουν να έχουν αλλάξει κατά πολύ, αφού η Βασιλική Τζότζολα αποτελεί στενή, καθημερινή συνεργάτιδα του προέδρου ενώ συνεργάζεται άψογα και με τον εκπρόσωπο του κόμματος, Γιάννη Μιχελάκη. Οι εμφανίσεις της στα ΜΜΕ είναι περιορισμένες, και παρά το γεγονός ότι η εντυπωσιακή της παρουσία τραβά τα φλας των φωτογράφων στις επίσημες κομματικές εκδηλώσεις, η ίδια δε δείχνει να επιζητά τη δημοσιότητα.
Γέννημα θρέμμα Νεοδημοκράτισσα, μέλος της ΜΑΚΙ ως μαθήτρια και της ΔΑΠ ως φοιτήτρια, συναντήθηκε πρώτη φορά τυχαία με τον Αντώνη Σαμαρά σε ηλικία 15 χρόνων, όταν ο νυν πρόεδρος βρέθηκε με την ιδιότητα του Υπ.Εξ. στον Έβρο. Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ορεστιάδα, έκανε στάση και στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα της, χωρίς προφανώς να φαντάζεται κανένας από τους δύο την μελλοντική τους σχέση. Πολλοί την θεωρούν φαβορί των επόμενων ψηφοδελτίων του κόμματος και μάλιστα στη δύσκολη Β΄ Αθήνας, με τις ευχές του Προέδρου που πρόσφατα εκτίμησε, πέραν των άλλων, τη στάση της να αρνηθεί το δικαίωμα μεταφοράς της στο δημόσιο, με τη φράση «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».
Η δυναμική Όλγα

Αν μια υποψηφιότητα έχει ανακοινωθεί, αυτή είναι της Όλγας Κεφαλογιάννη. Η Κρητικοπούλα, γόνος πολιτικής οικογενείας, αποτελεί μια από τις εντυπωσιακότερες παρουσίες του Ελληνικού Κοινοβουλίου, είναι όμως ταυτόχρονα πολύ συνεπής στα καθήκοντα που τις έχουν ανατεθεί ως τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ. Η μετακόμισή της από το Ρέθυμνο στην Α΄ Περιφέρεια της Αθήνας, προκάλεσε πολλές συζητήσεις και πηγαδάκια για επερχόμενες κόντρες. Ωστόσο, η προεδρική στήριξη, της θυγατέρας του «βαρόνου», έβαλε φρένο στις κακές γλώσσες. Η συνεργασία της με τον Αντώνη Σαμαρά είναι στενή ενώ με την κομματική της ιδιότητά, επιστρατεύεται συχνά στις εβδομαδιαίες εκπροσωπήσεις του κόμματος ανά την Ελλάδα.
Η πολυβραβευμένη Διονυσία-Θοδώρα

Ανερχόμενη είναι και η αναπληρώτρια τομεάρχης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, Διονυσία Αυγερινοπούλου. Η πόρτα του προέδρου, στον 3ο όροφο της Συγγρού, είναι πάντοτε ανοιχτή για τη νεαρά πολιτικό, που έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές της στην Αμερική, διαθέτει ένα ακόμη «συνδετικό κρίκο» με τον Αντώνη Σαμαρά. Η γνωριμία της με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μετρά πολύ καιρό. Στην πραγματικότητα έλαβε χώρα μετά την είσοδό της στο Κοινοβούλιο, το 2009. Ωστόσο η συνεργασία τους έγινε πιο στενή όταν εκείνος της τηλεφώνησε για να την συγχαρεί για το Βραβείο του «Παγκόσμιου Πολίτη για την Ηγεσία σε Ανθρωπιστικές Υποθέσεις» για το 2010. Τότε ήταν που της ανέθεσε και την πρώτη κομματική θέση, αυτή της Αναπληρώτριας Γραμματέως Εθελοντισμού και ΜΚΟ. Έκτοτε συνεργάζονται στενά κυρίως πάνω στα περιβαλλοντικά ζητήματα ενώ χαίρει της εμπιστοσύνης της ηγετικής ομάδας αφού με τις συνεχείς διακρίσεις της (σ.σ. εσχάτως κατετάχθη στους «Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, 2011) παίρνει σάρκα και οστά η γαλάζια επιθυμία, για δημιουργία ενός κόμματος «αξιών και αξίων».
Η διαχρονική Μαριέττα

Η Μαριέττα Γιαννάκου δεν χρειάζεται συστάσεις. Η πολιτική της διαδρομή και συνέπεια εκτιμώνται από τον Αντώνη Σαμαρά, όπως άλλωστε και το ειδικό βάρος της Ευρωβουλευτού και πρώην Υπουργού Παιδείας. Το γεγονός ότι η Μαριέττα Γιαννάκου αποτελεί διαχρονική αξία της παράταξης, αλλά και ότι η επιστροφή της στα ψηφοδέλτια του λεκανοπεδίου είναι κάτι παραπάνω από πιθανή, φαίνεται και από την αντιμετώπισή της στις επίσημες κομματικές εκδηλώσεις, αφού βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων, δίπλα στους στενούς συνεργάτες της νέας ηγεσίας.
Η πρωτεργάτρια Κατερίνα

Μπορεί πολλοί να διαρρέουν πως η εμπιστοσύνη του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπο της Κατερίνας Παπακώστα-Σιδηροπούλου, είναι μειωμένη και πως της έχει «επιβληθεί» ακόμη και σιωπητήριο, η αλήθεια όμως είναι μάλλον αρκετά διαφορετική. Η Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, λαμβάνει σίγουρα ψήφο εμπιστοσύνης από την ηγεσία της παράταξης, αφού ήταν η πρώτη που στήριξε την υποψηφιότητα Σαμαρά στην ηγεσία, την περίοδο που όλοι έβλεπαν τον επόμενο αρχηγό στο πρόσωπο της Ντόρας Μπακογιάννη. Αν ένα πρόσωπο μπήκε μπροστά στην καμπάνια Σαμαρά, αυτό είναι σίγουρα η κα Παπακώστα, προκαλώντας μάλιστα εκείνη την περίοδο ακόμη και το γέλιο στελεχών της Ρηγίλλης, λόγω του ενθουσιασμού και του ζήλου που είχε εκδηλώσει. Ο Αντώνης Σαμαράς, γνωρίζει πως αν μη τι άλλο, χρωστά πολλά σε εκείνη την στήριξη, για αυτό και οι μεταξύ τους σχέσεις παραμένουν ιδιαίτερα θερμές. Ακόμη και στο Ζάππειο 2, η «πρωτεργάτρια» Κατερίνα, ήταν ανάμεσα στους τελευταίους που έφυγαν από τον χώρο, μετά την παρουσίαση των προτάσεων της παράταξης.
Σταθερές αξίες, τουλάχιστον στα μάτια των ψηφοφόρων είναι και η βορειοελλαδίτισσα Έλενα Ράπτη, η δημοσιογράφος και βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή, αλλά και η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη, που εγκατέλειψε πριν από λίγους μήνες τον αέρα των ερτζιανών για να αναλάβει πόστο στο οργανόγραμμα της παράταξης.
  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου