Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Πουλούσε ναρκωτικά ο Αφγανός φονιάς-Εκμεταλλεύτηκε παραθυράκι του νόμου και αποφυλακίστηκε


Την παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. προκάλεσαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο 27χρονος Αφγανός που συνελήφθη για τη δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, είχε αποφυλακιστεί μερικές εβδομάδες πριν τη δολοφονία, με βάση τις πρόσφατες ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Να φανταστώ καμιά παραίτηση και τώρα! Σα δεν ντρέπεστε!


Με αφορμή τα εν λόγω δημοσιεύματα, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζει ότι η αποφυλάκιση του Αφγανού έγινε σύμφωνα με την υπ' αρίθμ. 1377/4.4.2011 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, το οποίο ανέστειλε την εκτέλεση της απόφασης με περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση αυτή του Δικαστηρίου, τονίζεται, ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 99 του Ποινικού Κώδικα, το οποίο ισχύει από 10ετίας και σε καμία περίπτωση δεν έχει τροποποιηθεί από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χάρη Καστανίδη.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Πρώτο Θέμα». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο 27χρονος είχε συλληφθεί πριν από τα Χριστούγεννα για διακίνηση ναρκωτικών αλλά βγήκε από τη φυλακή κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου Καστανίδη.

newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου