Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Ξάδελφος του Άκη έπαιρνε μίζες από τα υποβρύχια


Νέα στοιχεία και αποκαλύψεις για μυστικούς λογαριασμούς καλείται να εξετάσει η Προανακριτική Επιτροπή που ερευνά την υπόθεση των υποβρυχίων, έπειτα από την κατάθεση του περιφερειακού διευθυντή του ΣΔΟΕ, Νίκου Μαϊτού, ο οποίος έχει αναλάβει τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης του Α. Τσοχατζόπουλου.
Αν δεν προσέξεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε τη Τετάρτη ο κ. Μαϊτός στην επιτροπή, μετά τον έλεγχο που διενήργησε ο ίδιος, εντοπίστηκαν τρία εμβάσματα συνολικού ύψους 7,5 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν από υποκατάστημα της Morgan Stanley, που εδρεύει στην Ελβετία, σε λογαριασμό της εταιρείας Torcaso στην Κύπρο και ακολούθως σε λογαριασμό της ίδιας εταιρείας στην Ελλάδα, την περίοδο 1999-2000.

Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι πως η εταιρεία Torcaso ανήκει στον Ν. Ζήγρα, πρώτο ξάδελφο του Α. Τσοχατζόπουλου, και είναι η εταιρεία που πούλησε το σπίτι της οδού Αρεοπαγίτου στη σύζυγο του πρώην υπουργού.
Μάλιστα, ο ελεγκτής του ΣΔΟΕ τόνισε πως έχει ζητηθεί ήδη το άνοιγμα του λογαριασμού της Morgan Stanley στην Ελβετία, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι ο ίδιος λογαριασμός στον οποίο μεταβιβάστηκαν χρήματα από τη Ferrostaal (εταιρεία η οποία κατηγορείται από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι διακινούσε μίζες).

Ο κ. Μαϊτός, ωστόσο, φέρεται να κατέθεσε ότι προς το παρόν δεν γνωρίζει αν συνδέονται οι κινήσεις των λογαριασμών μεταξύ τους, καθώς η έρευνα είναι ακόμα σε εξέλιξη.
Με μεγαλό ενδιαφέρον αναμένεται πλέον η κατάθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου στην Προανακριτική τη προσεχή Τρίτη.

newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου