Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ξέρετε... δεν έχω... αρχ** !!!

Ο ήρωας της ιστορίας μας γεννήθηκε με ένα μικρό ελάττωμα: Δεν είχε καθόλου αρχ*** Δεν το έβαλε όμως κάτω. Από μικρός συνειδητοποίησε το πρόβλημά του και πείσμωσε για τα καλά. Πρώτος μαθητής στο Δημοτικό, πρώτος στο Γυμνάσιο, αριστούχος στο Λύκειο. Με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο (σπούδασε οικονομικά) και στη συνέχεια με υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Έμαθε και....
4 ξένες γλώσσες. Όταν με το καλό τελείωσε τις λαμπρές σπουδές άρχισε να ψάχνει για δουλειά ανάλογη με τα προσόντα του.

Ξεκίνησε να ψάχνει, όπως ήταν φυσικό, πρώτα στον ιδιωτικό τομέα όπου πίστευε ότι θα είχε ευκαιρίες για λαμπρή σταδιοδρομία. Ετοίμασε πολυσέλιδα βιογραφικά και αντίγραφα των πτυχίων του και τα έστελνε σε διάφορες επιχειρήσεις. Στις συνεντεύξεις όμως που γίνονται πριν την πρόσληψη όταν τον ρωτούσαν για κάποιο σωματικό πρόβλημα ή πρόβλημα υγείας, καθώς ήταν και ειλικρινής, αναγκαζόταν να ομολογήσει το πρόβλημά του:

-Ξέρετε... δεν έχω... αρχ** ! Οπότε έπαιρνε την σκληρή απάντηση:
-«Λυπούμεθα ειλικρινά... Δεν είναι δυνατόν να σας προσλάβουμε παρά τα άλλα προσόντα σας. Ο ανταγωνισμός στον ιδιωτικό τομέα είναι σκληρός κι εμείς ζητάμε πάντα να προσλάβουμε τους καλύτερους! Σε όλα!.»
Πέρασαν έτσι δυο χρόνια και η αναζήτηση εργασίας στον ιδιωτικό τομέα δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα. Απελπισμένος αποφάσισε να «προσγειωθεί» στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις εφημερίδες διάβασε ότι το τοπικό ΙΚΑ ζητούσε κάποιον με προσόντα λιγότερα από τα δικά του. Πήγε αμέσως και έκανε μια αίτηση και άφησε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Σε μια ώρα του τηλεφώνησε ο Διευθυντής του τοπικού ΙΚΑ και τον κάλεσε για συνέντευξη. Με το που μπήκε στο γραφείο του Διευθυντή αυτός του έσφιξε θερμά το χέρι.

-Συγχαρητήρια! ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ! Aνθρωποι με τα δικά σας προσόντα κύριέ μου είναι πολύτιμοι για το Δημόσιο. Να έρθετε αύριο κιόλας να πιάσετε δουλειά.

Ο ήρωάς μας ένοιωσε απέραντη ανακούφιση για την εξέλιξη αυτή , αλλά συνάμα και τύψεις που δεν αποκάλυψε το πρόβλημά του.
-Ξέρετε θα πρέπει να είμαι απόλυτα ειλικρινής μαζί σας. Έχω ένα μικρό πρόβλημα που πρέπει να το μάθετε πριν προσληφθώ.
-Τι πρόβλημα;
-Ξέρετε... δεν έχω...αρχί**** !....

-Εεε και γι΄ αυτό σκας; Μην στεναχωριέσαι καθόλου!. Έλα αύριο να πιάσεις δουλειά.

-Και τι ώρα να έρθω κύριε Διευθυντά;
-Εεε έλα κατά τις 11.
-Στις 11; ! Μα νόμιζα ότι πιάνετε δουλειά στις 7.

-Ναι στις 7 πιάνουμε δουλειά... Αλλά από τις 7 μέχρι τις 11

που εμείς ξύνουμε τα αρχί*** μας, εσύ τι θα κάνεις;

http://wwwaristofanis.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου