Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Η Κυβέρνηση πουλάει λιμάνια και ο Υπουργός τα... παίρνει πίσω!


Δεν παίζεστε με τίποτα!
Κάποιοι έσπευσαν να αναρωτηθούν αν άκουγε ο υπουργός όσα λέγονταν στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας και αν έμαθε για τις δηλώσεις Πεταλωτή (και άρα την απόφαση της Κυβέρνησης) ότι η χώρα προχωρά άμεσα σε αποκρατικοποιήσεις λιμανιών.

Ο υπουργός Γ. Διαμαντίδης όχι απλά δεν πουλάει, όχι απλά δεν αποκρατικοποιεί, αλλά κρατάει, όπως είπε στους εργαζόμενους και θα το καταθέσει και με νομοσχέδιο, το 51%.

Μετά την Κυβερνητική απόφαση για αποκρατικοποιήσεις λιμανιών και μάλιστα άμεσα οι λιμενεργάτες ανήσυχοι για το μέλλον τους συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, έκαναν κατάληψη στον ΟΛΠ...


Λίγο μετά προς έκπληξή τους άκουσαν δια στόματος του αρμόδιου υπουργού ότι τα λιμάνια της Αττικής θα παραμείνουν δημόσια.


Ο πρόεδρος των λιμενεργατών, Νίκος Γεωργίου, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο υπουργός τους ενημέρωσε πως η εισήγησή του, σύμφωνα με τους νόμο 2688/89, θα είναι η διατήρηση του 51% στο δημόσιο.


Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε, ωστόσο, ότι αυτό που τους είπε ο υπουργός δεν δεσμεύει την κυβέρνηση, καθώς, όπως επισήμανε, «οι αποφάσεις θα παρθούν από αλλού και εμείς σαν εργαζόμενοι θα θέλαμε να είναι ακόμα πιο καθαρό το τοπίο».


Βέβαια υπάρχει και άλλη μια λεπτομέρια, από την πρώτη στιγμή ο κ. Διαναντίδης είχε διαφορετική άποψη, τόσο μετά το υπουργικό συμβούλιο, όσο και στους εργαζόμενους είπε πως “η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε πώληση μεριδίων του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον”. Μερίδιο, όχι όλο. Μάλιστα το σχέδιο του κ. Διαμαντίδη είναι να δημιουργηθεί καινούργια εταιρεία υπό τον ΟΛΠ που θα περιλαμβάνει όλα τα λιμάνια της Αττικής και στην οποία το δημόσιο θα κρατήσει το 51% ενώ το υπόλοιπο θα διατεθεί μέσω παραχώρησης μετοχών στο Χρηματιστήριο.


Τώρα τίθεται το ερώτημα πως θα βρεθούν τα χρήματα αν δεν γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις... Η Κυβέρνηση λέει πουλάω γιατί θέλω χρήματα αλλά ο υπουργός... έχει άλλη γνώμη.

Ένα ακόμη κρούσμα διαφωνίας στην Κυβέρνηση;

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου