Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Συνελήφθησαν οι εφοριακοί μαϊμού που εξαπατούν γεροντάκια

Δυο ακόμη αναζητούνται

Τη… μισή συμμορία των αδίστακτων απατεώνων που εξαπατούν ηλικιωμένους στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη εμφανιζόμενοι ως εφοριακοί, κατάφεραν να εξαρθρώσουν οι άνδρες της Ασφαλείας Δράμας!
Συνελήφθησαν δύο από τους δράστες που χτυπούσαν στη Δράμα, τις Σέρρες και την Αλεξανδρούπολη, αλλά δυο ακόμη αναζητούνται.

Μια ηλικιωμένη από την Αλεξανδρούπολη οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη των απατεώνων, που της απέσπασαν 7.000 ευρώ αφού την έπεισαν ότι ο γιός της είχε χρέη στην Εφορία. Η γριούλα αναγνώρισε τον έναν από τους δύο καλοντυμένους άντρες σε φωτογραφικό υλικό της Ασφαλείας και το σχετικό σήμα έφτασε ως την Δράμα, όπου είχαν «μετακομίσει» οι δράστες ηλικίας 24 και 51 χρόνων.


Ο 24χρονος αναγνωρίστηκε ως ο άνθρωπος που, στις 29 Απριλίου, είχε εξαπατήσει μια 83χρονη στο σπίτι της, αποσπώντας της 2.500 ευρώ για δήθεν οφειλή του γιου της προς την τοπική ΔΟΥ. Αλλά και ο 51χρονος διαπιστώθηκε ότι την περασμένη Τετάρτη είχε αρπάξει με την ίδια μέθοδο 400 ευρώ από έναν 82χρονο στην Αλιστράτη Σερρών και στη συνέχεια πήγε στο σπίτι μιας 83χρονης στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας, αλλά δεν κατάφερε να την ξεγελάσει.


Στην κατοχή των απατεώνων, που ήδη οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Δράμας, κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο με το οποίο μετακινούνταν και 1.450 ευρώ που προέρχονταν από την παράνομη δραστηριότητά τους. Όμως, στην Αλεξανδρούπολη δρα και άλλο ένα ντουέτο «συναδέλφων» τους, που έχουν εξαπατήσει δυο ηλικιωμένους από τους οποίους απέσπασαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Οι αστυνομικοί έχουν στην διάθεσή τους τον αριθμό κυκλοφορίας του ασημί HYUNDAI που χρησιμοποιούν και τους αναζητούν.



PROTO THEMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου