Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Σαμαράς: "Τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε"

Eπιμένει στην αναποτελεσματικότητα του μνημονίου

"Τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε", τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε δήλωσή του στον "Ελεύθερο Τύπο", και διαμηνύει ότι δεν δίνει στήριξη "σε λανθασμένες πολιτικές που απέτυχαν στην πράξη και οδήγησαν τη χώρα στη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών".


«Ακόμη και στην υπόθεση εργασίας ότι εμείς θα υπογράφαμε ο,τι θέλουν για να πάρουμε την 5η δόση, ο κ. Ολι Ρεν μπορεί να μας υπογράψει ότι με την ίδια λαθεμένη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, η Ελλάδα θα πάρει την 6η και 7η δόση;» διερωτάται ο πρόεδρος της ΝΔ.

Οσον αφορά στις "καθυστερήσεις και τις αποτυχίες της κυβέρνησης στην οικονομική πολιτική", υπογραμμίζει ότι "δεν ευθύνεται η Νέα Δημοκρατία, ούτε η έλλειψη συναίνεσης τους εμπόδισε να κυβερνήσουν".

Παράλληλα, σημειώνει ότι με το αναλυτικό οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στο Ζάππειο η Νέα Δημοκρατία έχει θέσει με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο το πλαίσιο, ώστε η οικονομία να πάρει το δρόμο της ανάκαμψης και της δημοσιονομικής εξυγίανσης.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να δώσει συνολικές απαντήσεις με την ομιλία του στο Συνέδριο του Economist σήμερα το βράδυ, επαναλαμβάνοντας τη θέση του πως, όπως λεει στον Ε.Τ., «τα μέτρα που είναι καλά για την πατρίδα θα τα στηρίξουμε. Στις ιδιωτικοποιήσεις έχουμε ξεκάθαρες θέσεις για το τι πρέπει να γίνει με τις ΔΕΚΟ όπως στη ΔΕΗ, αλλά δεν μπορούμε να χαρίσουμε την κρατική συμμετοχή στον ΟΠΑΠ σε κόστος που ισοδυναμεί με έσοδα δύο τριών-ετών», αναφέρει.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου