Κυριακή 22 Μαΐου 2011

«Σκούρα τα πράγματα Αντώνη»

Το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού και η συναίνεση

«Αντώνη, έχε υπόψη σου ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» Με τη φράση αυτή, η οποία συνιστά προτροπή για αλλαγή στάσης από τη ΝΔ, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμαινε προ ημερών στον Α. Σαμαρά την κρισιμότητα της κατάστασης.

Aντώνη μ' ακούς; Πάτα το μηδέν γιατί κάνει παρεμβολές!

Ήταν Τετάρτη 11 Μαΐου, την παραμονή του «Ζαππείου 2», ημέρα κατά την οποία ο πρόεδρος της ΝΔ θα παρουσίαζε την επικαιροποιημένη οικονομική πρόταση του κόμματός του. Το τηλέφωνό του χτύπησε και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια γνώριμη φωνή: αυτή του Πρωθυπουργού. Για μια ακόμη φορά οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, είχαν μία τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία συζήτησαν, χωρίς μεσολαβητές, τις τελευταίες εξελίξεις. Όπως αναφέρει σήμερα το «Βήμα της Κυριακής», η συνομιλία τους έγινε εν μέσω των πιέσεων για εθνική συνεννόηση και, όπως ήταν φυσικό, πυροδότησε πολλά σενάρια, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι δύο άνδρες – και συγκάτοικοι κατά τα φοιτητικά τους χρόνια - διατηρούν ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας, παρά τις κατά καιρούς αντιπαραθέσεις τους.

Στην επικείμενη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να τον ενημερώσει ότι το κόμμα του θα ψηφίσει ορισμένα μέτρα, αλλά θα επισημάνει και την αντίθεσή του προς την ακολουθούμενη πολιτική.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου