Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τελικά ποιός “τα έφαγε”;

Με αφορμή το φαινόμενο της ηθικής παρακμής που μαστίζει τον δημόσιο βίο της χώρας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχουν γραφεί (στον Τύπο) κι έχουν ακουσθεί (στα τηλεκανάλια) πολλά και διάφορα.

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ!!!! (2video) Share7 ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ

http://www.youtube.com/watch?v=CKpQLLlZcSc&feature=player_embedded#at=64

Οι Ευρωπαίοι πετάνε το 25% των τροφίμων που αγοράζουν

Παρά την υψηλή αυτή ποσότητα απορριμμάτων, το 55,4% των ελληνικών νοικοκυριών και το 58,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ θεωρούν ότι «δεν παράγουν υπερβολικές ποσότητες απορριμμάτων», σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου, που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες...

Η Αντιγηραντική Προστασία της Β-καροτίνης

Η β-καροτίνη, η πορτοκαλί χρωστική ουσία που είναι υπεύθυνη για το πορτοκαλί χρώμα πολλών φρούτων και λαχανικών, όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες και η γλυκοκολοκύθα, διαθέτει ξεχωριστές αντιοξειδωτικές ιδιότητες....

Γνωστή τραγουδίστρια εμπλέκεται στο κύκλωμα των εκβιαστών

Το όνομα πασίγνωστης τραγουδίστριας βρίσκεται στην ογκώδη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του κυκλώματος εκβιαστών.

ΝΕΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:ΕΞΑΡΘΡΩΣΕ ΠΟΛΥΜΕΛΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ



Δικογραφία σε βάρος 10 αλλοδαπών για  διαρρήξεις μονοκατοικιών  και κλοπές πολυτελών  αυτοκινήτων !


Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, ενώ παράλληλα διευκρινίστηκαν οι ρόλοι, η ιεραρχική σχέση και ο τρόπος δράσης των μελών της, που είχε ως αντικείμενο τις διαρρήξεις μονοκατοικιών και κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων.  

Ανώνυμος είπε...

 ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ:

ΒΟΜΒΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ

"ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΛΥΣΗ"!

Νέα «βόμβα» στα θεμέλια της κυβέρνησης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παντελής Οικονόμου, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική πολιτική, ζητώντας την...

ΑΝΕΡΓΟΣ είπε...

 

Στην Ελλάδα κανείς δεν φοβάται.
απλά μας έμαθαν να προσδοκάμε
και γι αυτό δεν μιλάμε.

Απίστευτη καταδίωξη κλέφτη στην Πάτρα - Τον συνέλαβαν μέσα στο νεκτροταφείο


Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ καταδίωξαν ένα νεαρό, ο οποίος στην προσπάθεια του να ξεφύγει μπήκε μέσα στο κοιμητήριο.

Από απλός ταξιτζής σε ''Ταρίφας Α.Ε'' εως το τέλος του χρόνου


Το υπουργείο Υποδομών ήδη έχει αναθέσει σε συμβουλευτική εταιρεία την εκπόνηση μελέτης για τον εκσυγχρονισμό των ταξί για να εξελιχθούν σε σύγχρονες εταιρείες μέχρι τον Δεκέμβριο του 2011.

«Κινδύνους» για το ελληνικό χρέος βλέπει ο επικεφαλής του μηχανισμού ευρω-στήριξης


Οι ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να αποπληρώσει όλο το χρέος της, ωστόσο υπάρχουν ορισμένοι «κίνδυνοι» σε αυτή την εκτίμηση, δηλώνει ο επικεφαλής του προσωρινού μηχανισμοού ευρω-στήριξης (EFSF).

Διψήφια πτώση σε πωλήσεις και τζίρο για το λιανεμπόριο


Σε διψήφια ποσοστά ανέρχεται η μείωση των πωλήσεων και των κύκλου εργασιών στο λιανεμπόριο, καθώς η βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας έχει ρίξει κατακόρυφα την ιδιωτική κατανάλωση.

Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη για τα κυκλώματα των “νονών”


Τρία άτομα “πήραν” μέσα από χαρτοπαιχτική λέσχη στο Ρέθυμνο και το Χάρακα Ηρακλείου οι αστυνομικοί

Νέα επίθεση στον υπουργό Οικονομικών


Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης ο οποίος χαρακτήρισε την κατάσταση στην κυβέρνηση «αλαλούμ και σκορποχώρι»

Τ. Μπιρμπίλη: Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τους ημιυπαίθριους


"Δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για τους ημιυπαίθριους", διαβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η υπουργός ΠΕΚΑ, Τίνα Μπιρμπίλη και πρόσθεσε ότι "ο στόχος των εσόδων από τη συγκεκριμένη ρύθμιση θα καλυφθεί με τον υφιστάμενο ρυθμό προσέλευσης πολιτών, στα πολεοδομικά γραφεία".

Φύλακας με 110.000 € εισόδημα ετησίως


Σίγουρα μισθοί Ευρωπαϊκού επιπέδου είναι αυτοί που απολαμβάνουν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πετρέλαια.

31 Μαρτίου Συναξαριστής

Ὑπατίου Ἱερομάρτυρα, Ἀκακίου Ὁμολογητή, Θεοφίλου καὶ τῶν σὺν αὐτῶ μαρτυρησάντων, Μενάνδρου καὶ Σαβίνου Μαρτύρων, Βλασίου Ὁσίου, Στεφάνου Θαυματουργοῦ, Ἰωάννου πρίγκιπα, Ἰωνὰ Μητροπολίτου, Ἰννοκεντίου Μητροπολίτου.
 



Ὁ Ἅγιος Ὑπάτιος ὁ Ἱερομάρτυρας Ἐπίσκοπος Γαγγρῶν

Ὁ Ἅγιος Ἱερομάρτυς Ὑπάτιος ἦταν Ἐπίσκοπος Γαγγρῶν κατὰ τοὺς χρόνους τοῦ αὐτοκράτορα Μεγάλου Κωνσταντίνου καὶ ἔλαβε μέρος στὴν Α’ Οἰκουμενικὴ Σύνοδο, ἡ ὁποία συνῆλθε τὸ ἔτος 325 μ.Χ., στὴ Νίκαια τῆς Βιθυνίας. Διακρίθηκε γιὰ τὴν πιστότητά του στὰ ὀρθόδοξα δόγματα καὶ τὴν σφοδρὴ πολεμική του κατὰ τῶν δυσσεβῶν αἱρετικῶν καὶ μάλιστα τῶν Ἀρειανῶν.
Ἡ στάση του αὐτὴ ἐξήγειρε τοὺς πληγέντες Νοβατιανούς, οἱ ὁποῖοι ζητοῦσαν μὲ κάθε τόπο τὴν ἐξόντωσή του. Γιὰ τὸν σκοπὸ αὐτόν, τὸ ἔτος 326 μ.Χ. πλήρωσαν κάποιους εἰδωλολάτρες, οἱ ὁποῖοι σὲ κρημνώδη περιοχὴ ἐπιτέθηκαν κατὰ τοῦ Ἁγίου μὲ ξύλα καὶ πέτρες καὶ τὸν ἄφησαν μισοπεθαμένο. Πρὶν ξεψυχήσει, μία ἐκ τῶν φανατικῶν αἱρετικῶν γυναικῶν τὸν θανάτωσε διὰ λίθου.
Ἔτσι ὁ Ἅγιος Ὑπάτιος μαρτύρησε καὶ κληρονόμησε τὴν Βασιλεία τῆς Τριαδικῆς Θεότητος.


Ἀπολυτίκιο. Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὁσίως ἱέρευσας, τῷ ἐπὶ πάντων Θεῶ, καὶ πρόεδρος ἔνθεος, τῆς Ἐκκλησίας Γαγγρῶν, ἐδείχθης Ὑπάτιε, Ὅθεν θαυματουργίαις, διαλάμπων ποικίλαις, σύνθρονον τῷ Τεκόντι, τὸν Υἷον ὠμολώγεις, δι' ὃν καὶ χαίρων ἤθλησας, Ἱερομάρτυς ἔνδοξε.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΑχαΪα: Έκλεψαν διαβατήρια από την αστυνομία!

Φτερά" έκαναν απο τα χέρια υπαλλήλου εταιρείας ταχυμεταφορών έγγραφα, φωτογραφίες και βεβαιώσεις...

http://www.newsit.gr/files/Image/04-03/resized/1393853_533_355.jpgπου είχαν καταθέσει πολίτες στην αστυνομία για την έκδοση διαβατηρίων. Σύμφωνα με το thebest.gr, ο υπάλληλος της εταιρείας έφυγε γύρω στις 15.00 το μεσημέρι απο το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαίας έχοντας παραλάβει το υλικό που επροκειτο να αποσταλεί με courier στην ΓΑΔΑ.

Φαήλος: Ο Σαμαράς δεν είναι απόγονος μαυραγοριτών και δωσίλογων

Οι κολοβές αλεπούδες της μπατιρημένης κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας θέλουν τον μόνο φάρο ελπίδας του λαού να τον εμφανίσουν σαν και του λόγου τους.

Μπορεί ο Αντώνης Σαμαράς να έχει βρεθεί πολλές φορές σε δύσκολη θέση από τα λεγόμενα και τα γραφόμενα του στενού φίλου του, Φαήλου Κρανιδιώτη, ωστόσο ο τελευταίος δεν λέει να σταματήσει να αρθρογραφεί υπέρ του προέδρου της ΝΔ.

Κι άλλο πτώμα σε δρόμο του κέντρου της Αθήνας...

Νεκρός εντοπίστηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης ένας 21χρονος, αλβανικής καταγωγής, στην οδό Μιαούλη 20, στο κέντρο της Αθήνας.

Τον τρόμο έζησε οικογένεια στη Κερατέα..

Τον τρόμο έζησε λίγο μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης μια οικογένεια στην Κερατέα, όταν εισέβαλαν στην οικία της τρεις άγνωστοι, κρατώντας όπλα.

Πρόγραμμα ψεκασμών για κουνούπια

Διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων των υπουργείων Εσωτερικών, Ανάπτυξης. Περιβάλλοντος. Άμυνας, Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης θα πραγματοποιηθεί σήμερα, προκειμένου να προωθηθεί άμεσα το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια που αφορά όλη τη χώρα αλλά κυρίως την Κεντρική Μακεδονία. Όπως τόνισε χθες ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος. θα πρέπει άμεσα οι δήμοι να προχωρήσουν στους ψεκασμούς αυτούς για να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς μετά τον Απρίλιο θα είναι αργά.

"Νομότυπη" τακτική απο την Ελλάδα έως την Ευρώπη !!! έτσι δεν είναι ???


 
Γράφει η Πόπη Σουφλή
"Πακέττο" τα πήρε τα δημοσιεύματα που αφορούν στους ΧΥΤΑ σε Κερατέα και Γραμματικό,  στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό τύπο, ο Κυριάκος Γκίκας, Γραμματικιώτης εργαζόμενος στην Αγγλία, και τα 'στειλε στην Ειδική Γραμματέα Περιβάλλοντος , στους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος και σε αρμόδιους δημόσιους Φορείς, με το πολύ απλό ερώτημα: 

Ανοίγουν ξανά οι φάκελοι των εκτελέσεων Λαζαρίδη και Μαυράκη – Νέα στοιχεία για τον “πόλεμο” της νύχτας


Όλα δείχνουν ότι η έρευνα-μαμούθ των αστυνομικών έφερε νέα στοιχεία για τα “συμβόλαια θανάτου” εναντίων δύο γνωστών επιχειρηματιών αλλά και για δολοφονίες που εντάσσονται στον λεγόμενο “πόλεμο της νύχτας”.

Έπιασαν δυο απατεώνες ηλικιωμένων στην Καρδίτσα


Δύο από τους αδίστακτους απατεώνες που έβρισκαν εύκολα θύματα τα ανυποψίαστα γεροντάκια στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας και τους άρπαζαν χρήματα για δήθεν οφειλές συγγενικών τους προσώπων στην Εφορία, έπεσαν επιτέλους στα χέρια της Αστυνομίας!

«Η διαφθορά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Έλληνα»


Η διαφθορά θεωρείται το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας και στην Αττική (33,5%) και στην Κεντρική Μακεδονία (36,3%), σύμφωνα με τα αποτελέσματα δειγματοληπτικής έρευνας του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος του οποίου είναι ο καθηγητής Επαμεινώνδας Ε. Πανάς.

Κηδεύεται αυτή την ώρα η 25χρονη καλλονή που βρήκε τραγικό θάνατο


Συγκινημένη και η Ελένη σήμερα στην εκπομπή της
Το νήμα της ζωής της κόπηκε με τον πιο απάνθρωπο και βίαιο τρόπο. Ο λόγος για την Μirela Colodzeischi από τη Μολδαβία, η οποία εργαζόταν ως μοντέλο στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η 25χρονη καλλονή ...

Απόστρατος υποστράτηγος της Αστυνομίας στο κύκλωμα με τους “νονούς” και τους “μπράβους”


- Προμηθευτής όπλων ο ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.
- Στοιχεία για τους δολοφόνους του Λαζαρίδη και του Μαυράκη
- Κασέτες και για αθλητικούς παράγοντες
- 40 εντάλματα, 21 συλλήψεις ως τώρα

Έκλεισαν τις «κάνουλες» οι τράπεζες

Σε αρνητικό πρόσημο (-0,3%) πέρασε πλέον η χρηματοδότηση των ιδιωτών από τις τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το Φεβρουάριο... αποδεικνύοντας και επίσημα ότι, έχουν κλείσει τα κανάλια

Ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Καλαμάτας

Διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα θα σημειωθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου στις 08:30 π.μ. στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης -

Βροχές με πτώση της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο. Τα φαινόμενα στη νότια Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες θα είναι έντονα.

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους για τις αλλαγές στην Παιδεία...

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν δάσκαλοι, καθηγητές, μαθητές και φοιτητές,

Ο Νικηταράς και η οικονομική κρίση.

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή πιο γνωστός Νικηταράς ήρωας από τους λίγους της Επαναστάσεως του 1821, πέθανε στην (ψάθα) ζητιανεύοντας στα σοκάκια του Πειραιά.

Η αρμόδια αρχή η οποία χορηγούσε τις θέσεις στους επαίτες, είχε ορίσει για τον ήρωα- επαίτη μια θέση κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα η εκκλησία της Ευαγγελίστριας και του επέτρεπε να επαιτεί κάθε Παρασκευή! 

30 Μαρτίου Συναξαριστής

Ἰωάννου Κλίμακος, Ἰωὴλ Προφήτου, Ἰωάννου Ὁσίου, Ἰωάννου Πατριάρχου, Εὐβούλης Ὁσίας, Ζαχαρίου Ἱερομάρτυρος, Σωφρονίου Ἐπισκόπου


Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος


Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης τῆς Κλίμακος γεννήθηκε περὶ τὸ ἔτος 525 μ.Χ. καὶ ἦταν υἱὸς εὐσεβοῦς καὶ εὔπορης οἰκογένειας. Ἔλαβε πλούσια μόρφωση, γι’ αὐτὸ καὶ τὸν ἀποκαλοῦσαν «σχολαστικό», ἀλλὰ σὲ ἡλικία δεκαέξι ἐτῶν, ἀφοῦ ἐγκατέλειψε τὸν κόσμο, παραδόθηκε στὴν πνευματικὴ καθοδήγηση τοῦ Γέροντος Μαρτυρίου, στὸ ὄρος Σινά, ὅπου ἔμεινε μέχρι τὸ θάνατό του.
Στὴν συνέχεια ἐπισκέφθηκε μοναχικὲς κοινότητες στὴ Σκήτη καὶ Ταβέννιση τῆς Αἰγύπτου, ἀργότερα δὲ ἐγκαταστάθηκε σὲ κελὶ τῆς ἐρήμου τοῦ Σινᾶ, ποὺ ἀπεῖχε δυὸ ὧρες ἀπὸ τὴ μονὴ τῆς Ἁγίας Αἰκατερίνης.
Ὁ βιογράφος τοῦ Ὁσίου Ἰωάννου, Δανιὴλ ὁ Ραϊθηνός, μᾶς δίνει μερικὲς πληροφορίες γιὰ τὸν βίο του, κυρίως ὅμως μᾶς παρουσιάζει τὸ πῶς ἀναδείχθηκε δεύτερος Μωυσῆς καθοδηγώντας τοὺς νέους Ἰσραηλῖτες ἀπὸ τὴν γῆ τῆς δουλείας στὴν γῆ τῆς ἐπαγγελίας. Μὲ τὴν λίγη τροφὴ νίκησε τὸ κέρας τοῦ τύφου τῆς οἰήσεως καὶ τῆς κενοδοξίας, πάθη πολὺ λεπτὰ καὶ δυσδιάκριτα γιὰ τοὺς ἀνθρώπους ποὺ ἐμπλέκονται στὶς κοσμικὲς ἐνασχολήσεις. Μὲ τὴν ἡσυχία, νοερὰ καὶ σωματική, ἔσβησε τὴν φλόγα τῆς καμίνου τῆς σαρκικῆς ἐπιθυμίας.
 Μὲ τὴν Χάρη τοῦ Θεοῦ καὶ τὸν δικό του ἀγῶνα ἐλευθερώθηκε ἀπὸ τὴν δουλεία στὰ εἴδωλα. Ἀνέστησε τὴν ψυχή του ἀπὸ τὸν θάνατο ποὺ τὴν ἀπειλοῦσε. Μὲ τὴν ἀπονέκρωση τῆς προσπάθειας καὶ μὲ τὴν αἴσθηση τῶν ἀΰλων καὶ οὐρανίων ἔκοψε τὰ δεσμὰ τῆς λύπης. Ὁ Ὅσιος Ἰωάννης ἔγινε ὁ κατεξοχὴν ἄνθρωπος, ὁ ὑπὸ τοῦ Θεοῦ πλασμένος καὶ ὑπὸ τοῦ Ἁγίου Πνεύματος ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ ἀνακαινισμένος.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

 
ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗ
Πέρα από κομματικές προτιμήσεις και ιδεολογικές τοποθετήσεις, οι οποίες είναι πάντοτε στρεβλές και απομακρύνουν τον άνθρωπο από την αντικειμενική κρίση, γράφω τις απόψεις μου ως Έλληνας πατριώτης, που άγχεται και πονάει, όχι για το μέλλον του, αλλά για αυτή την ύπαρξη της πατρίδας του. Ζούμε μέσα σ’ ένα κύκλο ζωής όπου κυριαρχεί ο άμετρος παραλογισμός και οι αναλαβόντες την άσκηση της εξουσίας στη χώρα μας, είναι κατώτεροι των προσδοκιών και των περιστάσεων. Σ’ αυτούς υπερισχύει των πάντων ο ατομικός ωφελιμισμός και το κομματικό συμφέρον. Το εθνικό συμφέρον είναι λέξη άγνωστη γι’ αυτούς και έκφραση άνευ αξίας.

http://listonplace.blogspot.com/2011/03/blog-post_405.htm

Όταν μιλάνε οι ηγέτες μας -δε­ξιοί, κεντρώοι, αριστεροί, φα­σίστες, χουντικοί- για το λαό, «ο λαός μας» και δώσ' του για το λαό, «ο λαός μας», μου σηκώνονται οι τρίχες της κεφαλής μου.
Σε ποιο λαό αναφέρονται όλοι και επικα­λούνται τις θυσίες του, τον πα­τριωτισμό του, τη φιλοτιμία του, τη σοφία του κ.λπ.; Σε όλον τον ελληνικό λαό αναφέρονται.

ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΙΘΑΚΗ



Νετανιάχου-Ομπάμα: σημειώσατε 1
Ο νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή.
Ευθυγράμμιση Παπανδρέου-Ισραήλ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Την περασμένη Παρασκευή, η Wall Street Journal είχε ένα μικρό δημοσίευμα, στο οποίο ελάχιστη σημασία απέδωσε ο παγκόσμιος τύπος και οι απεσταλμένοι των διεθνών ΜΜΕ΅στη Βεγγάζη. Ο αιγυπτιακός στρατός, με την έγκριση των ΗΠΑ, τροφοδοτούσε με όπλα τους εξεγερμένους της Αν. Λιβύης. Πολύ προτού εγκριθεί η τελευταία απόφαση του ΟΗΕ, είχε ήδη εκδηλωθεί η ξένη στρατιωτική επέμβαση! Στοιχηματίζουμε ότι πολλά τέτοια, αόρατα ακόμα για τα διεθνή ΜΜΕ, που «κατασκεύασαν» το απαραίτητο κλίμα για τον πόλεμο στη Λιβύη, θα τα πληροφορηθούμε στη συνέχεια, όπως τα μάθαμε για το Ιράκ. Από την εποχή κιόλας της Αρχαίας Αθήνας, η δημοκρατία έχει δυσκολία να συμπορευθεί με τον ιμπεριαλισμό…

Μάθε παιδί μου γράμματα...

Ηλίας Σταμπολιάδης, Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Ο Σουρής έλεγε ότι “οι Έλληνες κάνουν οτιδήποτε ίνα μη σκάπτουσι”.  Για πολλά χρόνια καλλιεργείται η εντύπωση ότι η απασχόληση στη φύση,  η χειρονακτική εργασία, και η ανάληψη επιχειρηματικού κινδύνου, ακόμη και αν αυτά εξασφαλίζουν την οικονομική ανεξαρτησία, συνιστούν καθυστέρηση ενώ, η εργασία σε ένα γραφείο, με δια νόμου εξασφαλισμένη τη μισθοδοσία και την ξενοιασιά από την οικονομική αποτελεσματικότητα της υπηρεσίας η και την εκμετάλλευση της συνιστούν  κοινωνική πρόοδο.

Για την Ελλάδα...


Παρακαλώ διαδώστε το συνημμένο σε κάθε Έλληνα, οργανώσεις Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, πνευματικά ιδρύματα, οργανώσεις καλλιτεχνών κλπ.
Όσοι το λάβουν και συμφωνούν, παρακαλούνται αφαιρώντας το δικό μου όνομα και τηλέφωνο, να βάλουν το δικό τους και να το στείλουν με τη σειρά τους
σε όποια δημόσια αρχή κρίνουν. Εγώ προτείνω τους εξής:

Πηδώντας στον γκρεμό!

http://himaira.blogspot.com/2011/03/blog-post_1221.html

Γράφει ο 29-26
Ο ελληνικός εμφύλιος μαίνεται τη στιγμή που μιλάμε. Και είναι ο πόλεμος μεταξύ των βολεμένων και των αβόλευτων. Των προνομιούχων και αυτών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα.


Οι δεύτεροι είναι πολύ περισσότεροι από τους πρώτους αλλά και πιο αδύναμοι. Οι παντός τύπου βολεμένοι έχουν χρήμα, πολιτικές γνωριμίες και ''φιλίες'' για τις βρώμικες δουλειές. Βρίσκονται συνεχώς στους δρόμους απαιτώντας από το σύνολο να συνεχίζουν να ζουν πλουσιοπάροχα αυτοί και οι οικογένειες τους. Τι έχουν οι αδύναμοι; Μόνο την ψήφο, τίποτε άλλο. Και επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το μοναδικό τους όπλο για να στηρίξουν τους εκπροσώπους των προνομιούχων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΑ "ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ"

http://expression-gr.blogspot.com/2011/03/blog-post_29.html

Σε συνέντευξη της στο Εuro2day.gr η κ. Greene, οικονομολόγος - αναλύτρια του Economist Ιntelligence Unit και υπεύθυνη για τη χώρα μας, την Ιρλανδία άλλα και τη Γερμανία (country forecast),
Συγκεκριμένα όσο αφορά αν συνεχίζει να υπάρχει το σενάριο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους αναφέρει ότι «εξακολουθεί να είναι πολύ πιθανό» και συνεχίζει «Οι αλλαγές που έγιναν στο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης δεν σχετίζονται με τη φερεγγυότητα της χώρας.

To Ευρώ θα τα καταφέρει, η Ελλάδα όχι


Χρεωκοπία της Ελλάδας προβλέπει η πλειοψηφία των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα που διενήργησε το BBC. Εκτιμούν πως είναι αδύνατο να αποπληρώσει τα χρέη της. Σχόλια για την δημοσκόπηση στη σελίδα του καναλιού στο Facebook
Σε έρευνα που διενήργησε το BBC για τις Ευρωπαϊκές Οικονομίες, τα δύο τρίτα των οικονομολόγων, 25 από τους 38, εκτίμησαν πως η Ελλάδα δεν θα κατορθώσει να αποπληρώσει τα χρέη της.

Έκρηξη εγκληματικότητας - Άφαντη η αστυνομία

Φύλαξη και για τον απλό πολίτη!
Εδω και 15 ημερες εχουν ρημαξει τα καταστηματα στην περιοχη του Κερατσινίου, χθες ημουν και ένας απο τους τυχερούς να μου σπασουν το μαγαζι.

Ραντεβού το... Μάιο παίρνουν στο ΙΚΑ οι ασφαλισμένοι – Οι γιατροί ξεκίνησαν νέο κύκλο απεργιών από σήμερα


Από ακύρωση σε ακύρωση πάνε τα ραντεβού χιλιάδων ανθρώπων μετά τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις των γιατρών

Σήμερα και αύριο απεργούν οι γιατροί του ΙΚΑ. Τις ίδιες μέρες, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά καλούν τα μέλη τους να απέχουν από τα καθήκοντά τους. Απεργίες και στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν επίσης οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Το CRASH «ξαναχτυπά» την Παρασκευή 1η Απριλίου


Αποκαλυπτική και απολαυστική ύλη στο CRASH που κυκλοφορεί την Παρασκευή 1η Απριλίου. Ο πρωταγωνιστής της επικαιρότητας Θ. Πάγκαλος σε μια συνέντευξη νοκ άουτ μιλάει στο Γιώργο Τράγκα για θέματα που δεν είπε ποτέ στα παράθυρα της TV....

Η αύξηση του αυστραλιανού νομίσματος βοηθά την Ελλάδα


Ξεπέρασε η αξία του αυστραλιανού νομίσματος τα 103 σεντ του αμερικανικού δολαρίου και αυτή ήταν η υψηλότερη επίδοσή του για τα τελευταία 29 χρόνια.

Ερνέστο «δαγκωτό» οι παίκτες!


Κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι ο Eρνέστο Βαλβέρδε θα μείνει σίγουρα στον Ολυμπιακό και τη νέα χρονιά. Αλλά οι παίκτες τον θέλουν όλοι! Λείπει, βλέπετε, και ο Λέτο…
Την ώρα που αιωρείται όλες αυτές τις μέρες το θέμα της παραμονής του Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, ενδιαφέρον έχει να δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι ποδοσφαιριστές το ενδεχόμενο να φύγει ο Βάσκος από την ομάδα.

Λεηλάτησαν εκκλησία στην Αχαΐα


Ιερόσυλοι εισέβαλαν σε μια ακόμη εκκλησία στην Αχαΐα και την λεηλάτησαν κυριολεκτικά, αφού δεν άφησαν τίποτα που να μην κλέψουν! Οι άγνωστοι δράστες έφυγαν με πλούσια λεία χωρίς κανείς να τους αντιληφθεί.

Απατεώνες παρίσταναν τους αστυνομικούς


Συνελήφθησαν δυο άνδρες, ηλικίας 24 και 30 ετών, γιατί εξαπατούσαν ανυποψίαστους πολίτες, στη Θεσσαλονίκη.

Ο “φράχτης” στον Έβρο ... έβγαλε ουρά!


Ένα νέο όπλο θα “ενσωματώσουν” μέσα στους αμέσως επόμενους μήνες οι υπηρεσίες της συνοριακής αστυνομίας και τα κομάντο του Frontex που περιπολούν στον Έβρο από τον περασμένο Νοέμβριο.

Σε διαθεσιμότητα για την απόδραση από τον Κορυδαλλό


Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν με εντολή του υπουργείου Δικαιοσύνης, ο υπαρχιφύλακας και δυο εξωτερικοί φρουροί των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την απόδραση δυο Αλβανών κρατουμένων που νοσηλεύονταν εκεί τα ξημερώματα της Τρίτης.

Πάνω από 385 εκ. οι απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της ΔΕΗ, η αξία των λογαριασμών που βρίσκονται σε καθυστέρηση -δεν έχουν πληρωθεί δηλαδή μέχρι και πέντε-έξι μήνες μετά την έκδοσή τους- έχει φτάσει στα 385 εκατ. ευρώ, όταν στο τέλος του 2009 η αξία τους πολογιζόταν στα ...
284 εκατ. ευρώ.