Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μόνο με πώληση ακίνητης περιουσίας εφικτός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ, λέει ο Στ.Μάνος


Τη θέση ότι μόνο με την πώληση μετοχών ή συμμετοχών σε επιχειρήσεις και την πώληση ακίνητης περιουσίας είναι εφικτός ο στόχος των 50 δισ. ευρώ, εξέφρασε ο Στέφανος Μάνος, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Παράλληλα, χαρακτήρισε επιπολαιότητα το πρόγραμμα fast track για την αξιοποίηση του Ελληνικού, τονίζοντας ότι πρόκειται ίσως για την καλύτερη έκταση στη Μεσόγειο, την οποία η κυβέρνηση ετοιμάζεται να «μαγαρίσει»

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το ζήτημα των 50 δισ. ευρώ, ο κ. Μάνος δήλωσε ότι ο στόχος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί «μόνο με την πώληση μετοχών ή συμμετοχών σε επιχειρήσεις και με την πώληση ακίνητης περιουσίας».

Αναφερόμενος στις προωθούμενες επενδύσεις στο Ελληνικό μέσω fast track, ο κ. Μάνος έκανε λόγο για «επιπολαιότητες και βιασύνες». «Κατά τη γνώμη μου το Ελληνικό είναι η καλύτερη έκταση στην Ελλάδα, από πλευράς δυνητικής αξίας. Να μην σας πω ίσως και στη Μεσόγειο» είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να τη «μαγαρίσει».

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε και στο θέμα που προέκυψε με τον υφυπουργό Εσωτερικών Γιώργο Ντόλιο για το ζήτημα των ημιπαιθρίων, λέγοντας ότι «κακώς τον γελοιοποίησαν». «Τον κ. Παπακωνσταντίνου και την κ. Μπιρμπίλη πρέπει να μέμφονται, που φτιάχνουν νόμους στο πόδι και φλύαρους νόμους» είπε.

«Όταν οι κ. Παπακωνσταντίνου και Μπιρμπίλη έφτιαξαν το νόμο, τον έφτιαξαν στο πόδι, αλλά με πάρα πολλές σελίδες, αλλά δεν αντελήφθησαν ή δεν κατάλαβαν ή δεν πρόσεξαν ότι με την επέκταση ενός σπιτιού ενεργοποιούνται αμέσως και άλλοι νόμοι» υποστήριξε.

Τέλος, ως προς το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ο κ. Μάνος ότι «όλα αυτά τα νομοθετήματα που παράγονται συνεχώς» είναι «κατασκευάσματα» των υπηρεσιών, που «τα φτιάχνουν και δημιουργούν ακριβώς τις προϋποθέσεις χρηματισμού».

«Έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά τα νομοθετήματα που παράγονται συνεχώς, αυτές οι εκατοντάδες σελίδες φορολογικών νόμων του υπουργείου Οικονομικών, είναι κατασκευάσματα ότι τόσο του υπουργού, ο οποίος εγώ εκτιμώ ότι δεν έχει ιδέα του τι ψηφίζει, αλλά είναι οι υπηρεσίες που τα φτιάχνουν».

Στο ερώτημα εάν εννοεί ότι είναι «κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους;», ο κ. Μάνος απάντησε: «Εκατό τοις εκατό».
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου