Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Έρχεται καυτό δίμηνο για τα ασφάλιστρα


Ένα δύσκολο 2011 προδιαγράφεται για τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και τους ασφαλισμένους καθώς ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις της αγοράς νιώθουν «καυτή» την ανάσα της χαμηλής παραγωγής ασφαλίστρων εξαιτίας της κρίσης.

Αποτέλεσμα, λοιπόν, των μειωμένων εσόδων φαίνεται να είναι μια μεσοσταθμική αύξηση των ασφαλίστρων ιδιαίτερα στα συμβόλαια αυτοκινήτων και υγείας κατά 5%-15% ανά περίπτωση.
Αυξήσεις που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο χιλιάδες Ελληνες.

Κύκλοι της αγοράς αναφέρονται σε «κύμα» που κυρίως θα εκφραστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο, καθώς τώρα οι επιχειρήσεις έχουν διαμορφώσει πλήρη εικόνα για την πορεία τους στην αγορά.

Όπως τόνισε στο protothema.gr ο πρόεδρος γνωστής ασφαλιστικής εταιρείας: «Οσοι -και είναι πολλοί- δεν πήγαν καλά το 2010, στοχεύουν να βγάλουν τη ζημιά στα... κεφάλια των πελατών τους».

Την ίδια ώρα, η απόσυρση οχημάτων δεν φαίνεται να κινητοποιεί αλλαγές στον τρόπο δράσης των εταιρειών, οι οποίες δεν θα προχωρήσουν για τον λόγο αυτό σε κάποιου είδους αναπροσαρμογές τιμολογίων, αλλά εξαιτίας της κρίσης θα κάνουν τις αναμενόμενες αυξήσεις.


«Η απόσυρση απλά θα βοηθήσει στην αύξηση των ασφαλίστρων λόγω της ασφάλισης των νέων οχημάτων που θα αγοραστούν και τα οποία λόγω νεότητας θα είναι σε ελαφρά αυξημένες τιμές. Δεν είμαστε πάντως και φοβερά αισιόδοξοι», είπε η ίδια πηγή.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου