Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Εισβολή σε μοναστήρι και κλοπές σε ναό


Τρίτη και… φαρμακερή για έναν αλλοδαπό που είχε απελαθεί δύο φορές στο παρελθόν από τη χώρα, αλλά κατάφερνε να επανέρχεται λαθραία. Ο 30χρονος Βούλγαρος ζούσε κλέβοντας και είχε ιδιαίτερη έφεση στις διαρρήξεις εκκλησιών και μοναστηριών. Σε μια τέτοια διάρρηξη, όμως, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

Οι άνδρες του αστυνομικού τμήματος Καλαμπάκας σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Τρικάλων που ερευνούσαν την εισβολή στον κύριο ναό της μονής Βυτουμά, ανακάλυψαν τα ίχνη του ιερόσυλου δράστη και δεν άργησαν να τον εντοπίσουν. Στην κατοχή του βρέθηκαν αρκετά από τα κλοπιμαία και επιστράφηκαν στο μοναστήρι, ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Τρικάλων. Ωστόσο, δεν ήταν μόνος του στην διάρρηξη. Μαζί του είχε έναν ακόμη αλλοδαπό συνεργό του, που διέφυγε την σύλληψη και αναζητείται.

Πραγματική μάστιγα έχουν γίνει οι «ελαφροχέρηδες» στο Ηράκλειο Κρήτης. Καραδοκούν έξω από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά και ακολουθούν στο εσωτερικό τους πιστούς –κυρίως τις γυναίκες- που μπαίνουν για να προσευχηθούν. Όταν βρίσκουν την κατάλληλη ευκαιρία, αρπάζουν τις τσάντες τους και εξαφανίζονται! Οι ιερείς και οι πιστοί ζητούν από τις αρχές να πάρουν μέτρα και αποδίδουν τις κλοπές σε αλλοδαπούς ή τσιγγάνους επαίτες, οι οποίοι έχουν εγκατασταθεί έξω από την εκκλησία και ζητούν ελεημοσύνη από τους περαστικούς.


protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου